Si të dalloni manipulatorët emocionalë

Periskopi.com Fun

Ne të gjithë e dimë se si ndihesh kur manipulohesh emocionalisht. Mund të jetë jashtëzakonisht efektive, prandaj disa individë të paskrupullt bëjnë aq shumë.

Disa vjet më parë, Facebook, në bashkëpunim me hulumtuesit nga Cornell dhe Universiteti i Kalifornisë, zhvilloi një eksperiment në të cilin ata qëllimisht luajtën me emocionet e 689,000 përdoruesve duke manipuluar kryefaqen e tyre, në mënyrë që disa përdorues vetëm panë tregime negative, ndërsa të tjerët vetëm panë tregime pozitive.

Në fund të fundit, në qoftë se Facebook mund të manipulojë me emocionet e tua vetëm duke e rregulluar lajmin, imagjinoni sa shumë më e lehtë është kjo për një person të vërtetë, të gjallë, i cili i di dobësitë tuaja. Një manipulues i aftë emocional mund të shkatërrojë vetëvlerësimin tuaj dhe madje të bëjë që ju të pyesni mendjen tuaj të shëndoshë.

Pikërisht sepse manipulimi emocional mund të jetë aq shkatërrues, është e rëndësishme për ju që ta njihni atë në jetën tuaj. Nuk është aq e lehtë sa mund të mendoni, sepse manipuluesit emocionalë zakonisht janë shumë të aftë. Ata fillojnë me manipulime delikate dhe ngrenë aksionet me kalimin e kohës, kështu që ngadalë nuk e kuptoni se po ndodh. Për fat të mirë, manipuluesit emocionalë janë të lehtë për t’u zbuluar, nëse e dini se çfarë duhet të kërkoni.

Më poshtë janë 8 mënyrat si të kuptoni se keni të bëni me një manipulator.