Shënohet Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Sidës

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Sidës, ndërsa Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, Ministria e Shëndetësisë dhe Njësia Menaxhuese e Projektit të Fondit Global, do të bëjnë prezantimin e situatës epidemiologjike të HIV/AIDS në Kosovë.

Periskopi.com Lajme

Dita Ndërkombëtare e Luftës Kundër Sidës (HIV/AIDS) është njëri nga aktitetet më të mëdha në botë, pasi miliona njerëz në mbarë botën përballën me këtë sëmundje që njihet edhe si “murtaja e bardhë” që nadal merr jetën e njerëzve të prekur.

Kosova është njëri nga vendet me numrin më të vogël të të prekurve nga kjo sëmundje./KP/