Pse u vra Enver Hadri dhe jo dikush tjetër

Diplomacia e veprimtarit Enver Hadri bëri që ai të ishte pikërisht pikësynimi i serbëve për ta vrarë.

Periskopi.com Lajme

Sipas njeriut që i qëndroi afër tërë jetën, Reshat Sahitaj, arsyeja pse u vra Hadri ishte intelektualiteti i tij, të cilit serbët i frikësoheshin, transmeton Koha.net.

“Që në vitin 1989 kanë filluar aksionet kundër Enver Hadrit. Rezoluta e dytë e cila u aprovua kohë pas vdekjes së Enver Hadrit ishte shumë më e madhe. Kjo është arsyeja pae është vrarë Enver Hadri. Sepse ishte më me ndikim, ishte ambasadori i parë i Kosovës”, ka thënë ai në “Rubikon” të KTV-së.

Tentativa e dytë ishte edhe fundi i rrugëtimit të Hadrit, thekson Sahitaj.