Pse të gjitha gjykatat ndërkombëtare përfshirë edhe Specialen, janë në Hagë?

Haga është qyteti i tretë më i madh në Holandë.

Periskopi.com Lajme

Njihet si ‘kryeqyteti juridik i botës’.  Në Hagë ka shumë organizata Ndërkombëtare për Drejtësi.

Në vitin 1899, në Hagë mbahet Konferenca e Parë Ndërkombëtare e Paqes. Që atëherë, nis themelimi i qytetit ‘të drejtësisë’. Një nga proceset gjyqësore që përmendet në historinë e Hagës, është edhe ai kundër Slobodan Millosheviqit, transmeton D.Seeker.

Në Hagë, ka gjykata që trajtonë cështjet ndërkombëtare të krimit transnacional, korrupsionin, shkeljet e të drejtave të njeriut, shkeljet ambientale etj.

Haga është e njohur si qyteti i ‘paqes dhe drejtësisë’.

Në këtë qytet, ndodhet edhe objekti i Gjykatës Speciale, që do të merret me krimet e pretenduara të UCK-së. /Periskopi/