Problemet e dëgjimit dhe kur duhet të vizitohemi?

Veshi është një mekanizëm ndjesor delikat, që sjell informacion të rëndësishëm rreth mjedisit të jashtëm në tru. Veshët duhet të mbrohen nga dëmtimet dhe për ta duhet treguar kujdes.

Periskopi.com Shëndeti

Ekzistojnë lloje të ndryshme të problemeve të dëgjimit. P.sh. dhimbja e veshit mund të jetë e shkaktuar nga infeksione të nofullës, bajameve ose sinuseve. Infeksionet kronike të veshit mund të shkaktojnë humbjen e dëgjimit që mund të ndikojnë më pas tek të mësuarit dhe tek mënyra e jetesës. Gjithashtu, edhe ekspozimi ndaj zhurmave të forta mund të dëmtojë dëgjimin. Ashtu sikundër infeksionet, edhe dermatiti në vesh mund të ndodhë si rezultat i reaksioneve ndaj ilaçeve, vënies së bizhuterive ose përdorimit të kozmetikës.

Kur duhet të kërkoni këshillë mjekësore?
-Dhimbje veshi;
-Rrjedhje gjaku nga veshi;
-Dhimbje veshi dhe ndiheni në përgjithësi jo mirë;
-Keni patur më parë dhimbje qafe ose traumë në kokë;
-Keni një objekt të huaj në vesh ose që ju dyshoni se mund ta keni; dhe
-Keni përdorur një ilaç për veshin dhe nuk ka sjellë asnjë përmirësim.