Prishet koalicioni në mes shqiptarëve dhe serbëve në Medvegjë

 Partia për Veprim demokratik , dega ne Medvegjë dje zyrtarisht e lëshon pushtetin, duke e prishur koalicionin me palen serbe.

Periskopi.com Lajme

Florim Sahiti zv/kyretar i kuzvendit dhe znj.Leme Xhema nenkryetare e Komunes kane njoftuar agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” se ky vendim i pales shiptare u i mponuar nga politikat diskrimnuese dhe antishiptare te regjemit të Boegradit qe eshte reflektuar edhe në Medvegjë.

Terheqjen nga pushteti lokal ne Medvegje zyrtarisht permes nje letere e ka kofrimuar edhe zevendes kretari i Kuvendit të Medvegjes Florim  Sahiti permes nje letere derguar kryetarit te Kuvendit,  serbit  Nebojsha Arsic. Premes kesaj  letra  ju njoftoj se ne nuk jemik me ne koalicion me ju, shkaqet dihen. Në nje Medvegje qe me vite jam perpjekur te punojë dhe kontribuoj  per nje vend  te qetë dhe stabil, kjo nuk eshte arritur sidomos ndaj popullit tim asgje nuk u realizuiar. Prandaj, shikuar sitauten aktule ne , konsideroj se Medvegja nuk e deshiron perfaqesimin e shiqptareve ..”

Ish-zyraret e pushtetit lokal ne Medvgje kane njftuar edh autrotitet dnerkombëtre dhe  diplomatike (OSBE) ne Beograd si dhe BE-ne Bruksle per polikat diskriminuese ne Luginen e Preshevës.

 

“Njerëzit e kanë kuptuar se aty ku ska  flamur, ats ska as perspktivë për shqiptarët. Kurs serbi sot te ben keshtu per nje flamur, po neser nese do te kerkosh autnomi apo ribahskim me Kosovne cka do te bjëjë. Sjaku hnes enuk ta don flamuirn te, sioghurisht as te nuk te don..ndryshe nuk do ta zbraznin Medvegjen nga shqiptaret qëë dikur ishim keu shumicë..” ka në thëne anälistte nga Medvegja për “Presheva Jonë”

Sa i perket ndalimi te flamurit shiptar ne Medvejgë, do theksuar se edhe ne kohen e Miloshevicit, regjimi komunist dhe diktatoriaal nuk kishte njohur flamurin shqiptare ne Medvegje dhe Kosovën Lindore, shkuan agjencia e lajmeve “Persheva Jonë”.

“Antishiptarizmi , bashke me polotiken e spastirmeve etnike te  shqiptareve nga Medvegja dhe sllavizimi i ketyre  viseve dikur me shumice shqiptare arriti kulminacionin e vete me emërimin e nje fshati me emrin e dikatorit rus “Putin” dhe kërcimet e djeshme i policise serbe ndaj nxenese, fëmijeve shqiptartë per shkak se ne shkolle ata paskan mbajtur nje flamur kuqezi sikur moshataret  e tyre ne Bujanoc dhe Preshevë. Pra te gjiktha keto jane shkaqet pse ne jemi terhequr nga ky pushtet..” ka shpjeguar lideret e Medvegjes sot për agjencine e lajmeve “Presheva jonë”.