Obama i jep medaljen e fundit një shkencëtareje (Foto)

Periskopi.com Tech/Auto

Presidenti Obama i dha medaljen e tij të fundit Marget Hamilton. Ajo shpiku termin “Inxhinier software”, ku filloi karrierën e saj si një programere kompjuteri ne MIT në 1960.

Në gusht të vitit 1961, Nasa lëshoi një kontratë të MIT për të hartuar anijen dhe sistemin e lundrimit.

Halimton ishte ajo që kryesoi grupin në fluturim software e cila mbikëqyrte sistemin e alarmit që do të japë një paralajmrim kur kompjuteri është i mbingarkuar .

Gjatë cermonisë të çmimeve ,Obama tha Hamilton përfaqson “brezin e grave e cila e ndihmoi njërzimin për në hapsirë”.

Rendësia e saj është e madhe se si një grua arriti aq larg në teknologji.Hamilton u nderua nga NASA në vitin 2003 për punën e saj në zhvillimin e softuerit Apollo.Hamilton është e njohur për qëndrimin rigoroz në punën e saj./Indeksonline/