New York Times sjell vitin 2016 përmes fotografive, përfshihet edhe Kosova

Donald J. Trump fitoi presidencën amerikane, duke sfiduar sondazhet, talljet dhe frikën për të mundur hillary clinton. Britanikët tronditën vendin e tyre dhe botën duke votuar për të lënë bashkimin evropian. Agonia e Sirisë para një bote indiferente, fëmijët e saj duke shikuar me terror në kamera, gjaku duke rrjedhur nga rrobat e tyre.

Periskopi.com Galeria

 

Presidenti filipinas shpalli luftë të pamëshirshme mbi drogat, çmime për vrasësit e shpërndarësve të drogës, e qytetarët e brohorisnin atë. Ndryshimet e klimës krijuan një klasë të re të refugjatëve.

Ishte një vit me të papritura, i trazuar, e lufta sapo ka filluar e s’ka ndonjë mënyrë për ta shpjeguar. Për disa, ajo ishte ndëshkim i elitave dhe rebelim i klasës së harruar punëtore. Ishte triumf i fyerjeve, zemërim dhe racizëm. Ose shpagim për politikën e identitetit. Apo ndoshta ishte një thirrje e dëshpëruar për bashkimin e politikës së identitetit.

Një mësim është i qartë: përmbysjet ekonomike dhe kulturore do të kenë pasoja.

Pas sulmeve terroristë nga Parisi, Berlin, Bruksel, një botë e frikësuar mezi mbanë dyert e saj.

Dhuna goditi edhe në Orlando, ku u sulmua një klub nate i mbushur me homoseksual, pastaj në Dallas dhe Baton Rouge, ku objektivat ishin oficerët që po zbatonin ligjin. Në anën tjetër përdhunimi, u vendos si mjet lufte ne vendet islamike. Po ashtu edhe gra meksine u sulmuan seksualisht edhe nga ana e policisë.

Ndërkohë, zika vazhdoi të shkatrronte viktimat e saj. Rafte bosh dhe pacientë të dobësuar psiqikisht treguan përkeqësimin ekonomisë së Venezuelës.

Pra, ka shumë për të absorbuar. Megjithatë, në qoftë se në vitin 2016 bota ishte e kthyer me kokë poshtë, vetëm prisni deri në vitin e ardhëm.

Janar:

Presidenti Obama duke folur në Shtëpinë e Bardhë, ku me lot në sy e dënoi dhunën me armë.

SHKURT:

MARS:

PRILL:

MAJ:

QERSHOR:

KORRIK:

GUSHT:

SHTATOR:

TETOR:

NËNTOR:

DHJETOR: