Mundësohet transplantimi i organeve të derrit tek njeriu

Periskopi.com Shëndeti

Janë krijuar kafshët të cilat janë më së shumti të modifikuara gjenetikisht, me qëllim që t’i jepet fund mungesës së organeve për transplantim.

Shkencëtarët kanë larguar viruset nga AND-ja e 37 derrave me sukses, kështu duke tejkaluar njërën nga barrierat më të mëdha të transplantimit të organeve të derrit tek njerëzit.

Ekipi nga eGenesis kanë deklaruar që trupi i njeriut mund të refuzoj këtë lloj të transplantimit.

Megjithatë ekspertë të ndryshëm kanë thënë që këto zhvillime janë premtuese dhe se ky është vetëm hapi i parë.

 

Shpërndaje në: