Mos fajësoni motin për dhimbjet tuaja! 

Njerëzit të cilët thonë që vuajnë nga dhimbjet në mot të lagësht, gabohen, sipas shkencëtarëve.

Periskopi.com Shëndeti

Mes tyre nuk ka asnjë lidhje – por temperaturat e ftohta thjesht i bëjnë njerëzit më të vetëdijshëm për shqetësimet e tyre, konfirmon studimi i ri.

Rreth 1,000 njerëzit me dhimbje në fundin e shpinës, dhe rreth 350 me osteoartrit në gju,morën pjesë në studim.

Të dhëna moti nga Zyra Australiane Meteorologjike u përdorën gjithashtu gjatë periudhës kërkimore.

Ekspertët krahasuan motin me kohën kur pacientët vunë re dhimbjen me kushtet e motit një javë dhe një muaj para “sulmit”.

Ata nuk gjetën asnjë lidhje mes dhimbjes së shpinës dhe temperaturës, lagështinë, presionin e ajërit, drejtimit të erës e precipitimit.