Mirëpritje e nivelit të lartë për artistët nga Kosova

Periskopi.com Kulturë

Në Galerinë Art’Villamagna në Francë, është bërë hapja e ekspozitës të artistëve kosovarë, me 40 vepra artistike që u prezantuan para artdashëseve francezë dhe zviceranë.

Puna e tyre u vlerësua nga kritikët e artit frankofon. U shpreh një interesim për të ndjekur dhe pa këtë ekspozitë.

Artistet e mirënjohur : Blerta Hoti dhe Mervan Mustafa, u prezantuan me konceptet e tyre ‘’Përjetime Shpirtërore” dhe “Jeta në Kudarat”.

Koncepti ngërthen në vete si koncept dhe si trazim emocional shpirtëror të interpretuar përmes gjuhës se artit natyrshëm duke i perceptuar një varg ngjarjesh të cilat me pa tjetër u bënë pjesë e jetës sonë në raport me atë që përjetuan si popull.

Jeta në kuadrat konceptin që prezantoi para artdashësve francez shpjegon se si njerëzit kanë jetuar nëpër izolime të ndryshme. Brenda një kuadrati të caktuar, Liria e lëvizjes shprehja e mendimit të lirë  padrejtësia ndaj njeri tjetrit janë preokupim të artistit Mervan Mustafa që prezantoi në tablot e tij.

/kosovalive60.com