Ministri Hoti thotë se raporti i Auditorit është më i mirë se i qeverive të kaluara

Ministri i Financave Avdullah Hoti, duke vlerësuar raportin e Auditorit, tha se nga raporti 2015 ka një rritje 29 përqind krahasuar me vitin 2014 në përmirësimin e menaxhimit financiar në nivel vendi.

Periskopi.com Lajme

Sipas tij, opinioni i kualifikuar me theksim të çështjes, është klasifikimi jo adekuat që kanë të bëjnë me blerjen e librave që për Hotin nuk janë shqetësuese në aspektin e menaxhimit financiar të mjeteve financiare.

Hoti vlerësoi qëndrimin e Auditorit për efektet e politikave fiskale.

“Nuk ka vend për shqetësim për menaxhimin e financave publike. Sa i përket disiplinës financiare mund të keni vërejtje sa të doni, por raportet ndërkombëtare flasin ndryshe. Dinamika e borxhit publik është më e ulët se ajo e qeverive të kaluara”, tha Hoti.

Ai tha se subvencionet shumica ndahen për bujqësi që janë rreth 50 milionë euro.

Ndaj ministrit Hoti kanë reaguar deputetët nga PDK Bekim Haxhiu dhe Safete Hadërgjonaj.

Ata kërkuan nga ministri që të eliminohen të gjeturat e Auditorit ndërkaq Bekim Haxhiu kërkoi nga ministri të eliminohen këto të gjetura dhe “mos t’u mbaj vais” ngase është detyrë e Ministrisë që ato të eliminohen.

Edhe ky raport pritet që të hyjë nesër në votim pasi nuk ka kuorum.