Maqedonasi dënohet me 18 vjet burg: E mbyta gruan sepse dëshironte të divorcohej nga unë!

Kiro Toshevski nga Manastiri, i cili jeton në Suedi, të martën është dënuar me 18 vjet burg për vrasjen e gruas së tij Vesna, të cilën e therri me thikë deri në vdekje në një garazh të qytetit suedez, Lund, njofton Makfaks, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Periskopi.com Lajme

Siç raportojnë mediat suedeze, Toshevski është përballur me burg të përjetshëm, por sipas ligjit suedez për një gjobë të tillë duhet të jetë vepruar për më shumë vrasje. Prandaj, mbrojtja tha se nuk do të apelojë verdiktin, sepse me siguri nuk do t’i caktohet dënim i reduktuar.

Përndryshe, 43-vjeçari Toshevski më 19 prill e ka çuar gruan e tij 40-vjeçare në një vend parkimi në garazh në Lund të Suedisë jugore, ku edhe e ka sulmuar me thikë. Një parakalues i rastësishëm është përpjekur për ta shpëtuar gruan, por pastaj Toshevski e ka sulmuar edhe atë, pas të cilës ai ka ikur.

Pasi ai e kishte qëlluar gruan e tij me thikë, ka ikur me makinë, ku edhe më pas është përplasur me autobus, ku në të për atë moment nuk ka pasur udhëtarë.

Pasi policia arrestoi më sipër është kryer ekzaminim ekspert psikologjik, i cili arriti në përfundimin se në kohën e vrasjes ai ishte i vetëdijshëm, të pa penguar nga sëmundje mendore. Pasi policia e ka arrestuar, ndaj tij është kryer seancë psikologjike, ku edhe është konstatuar se ai ka qenë i vetëdijshëm në rastin e sulmit, dhe pa asnjë sëmundje mendore.

Toshevski më 10 prill, para vrasjes, disa herë është raportuar në polici nga anëtarët e familjes për dhunë fizike, përfshirë edhe gruan e tij.

Sipas shkrimeve të mediave suedeze, kur Toshevski e ka pranuar vrasjen, ka shpjeguar se e ka vrarë atë, sepse ajo ka dashur të divorcohej. Ata kanë dy fëmijë.

I afërm i Toshevski tha se ajo që ka ndodhur ishte e tmerrshme, dhe në qoftë se ai nuk do të lëshoheshte nga paraburgimi për rrahjen e gruas, tani mund të ishte gjallë.

Toshevski duhet të paguajë një gjobë prej 315,000 kruna suedeze viktimave të dhunës. /Telegrafi/