Kushdo ndërynë në librat shqipe në Kosovë, kësaj radhe Izraeli

Një izraelit i cili ishte pjesë e një konference ndërkombëtare në Prishtinë i ka shprehur presindetit Hashim Thaçi  shqetësim për shitjen e librave anti-izraelite në Kosovë. Ky i fundit e morri parasyshë këtë brengë.

Periskopi.com Lajme

 

Këshilltari i presidentit Ardian Arifaj se Thaçi përmes një letre i është ëprgjigjur përfaqësuesit të një organizate hebreje me bazë në Parsi, duke i treguar se Kosova është kamipon në luftimin e ekstremizmit dhe radikalizmit të çfarëdo lloji, transmeton Klan Kosova.

Ai përmes saj tregoi edhe veprimet që janë ndërmarrë në këtë drejtim nga institucionet kososvare, përfshirë edhe arrestimet e atyre që nxisin urrjetje duke premtuar se edhe shqetësimi i tyre për librat anti-semitiste do ët trajtohet nga organet kompetente .

“Nëse konstatohet se ka shkelje të Kushtetutës, ka shkelje të ligjeve të Kosovës, normalisht që do të veprohetq ë të brohet rendi kushtetues, të mbrohet e shtetit të Kosovës, e shoqërisë kosovare si një shoqëri tolerante”, ka thënë Arifaj.