KMDLNj kërkon të vazhdojnë hetimet në rastin Dehari

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut ka kërkuar që të vazhdohen hetimet deri në zbardhjen e rastit të vdekjes së aktivistit të Vetëvendosjes Astrit Dehari, i cili vdiq në qendrën e Paraburgimit në Prizren me 5 nëntor.

Periskopi.com Lajme

Përmes një kumtese për media, KMDLNj, kërkon nga institucionet vendore që ekspertët mjeko-ligjorë, të angazhuar nga familja Dehari dhe Lëvizja Vetëvendosje të kenë qasje në të gjitha të gjitha Provat materiale “që do t’u ndihmonin në përpilimin e një raporti profesional e që do të kontribuonte në ndriçimin e rastit”.

Po ashtu ky këshill ka bërë thirrje publike të mos pengohet vazhdimi i hetimeve dhe të mos paragjykohet fajësia e askujt pa vendim të një gjykate kompetente.

“Çdo përpjekje për pengimin e hetimeve, nga kushdo qoftë tregon se ka interesim të fshehët e vërteta dhe të mbrohen ata që janë përgjegjës për këtë rast tragjik. Vetëm hetimi i papenguar, i pandikuar politikisht, ku të gjithë, pa asnjë përjashtim , nëse ofrojnë fakte do të kontribuojnë në zbardhjen e rastit, arritjen e drejtësisë përmes një procesi hetimor dhe gjyqësor transparentë”.

“Nga përgjegjësia nuk duhet të përjashtohet askush, nëse duam drejtësi”, thuhet në komunikatën e KMDLNj-së.

KMDLNj, gjithashtu e ka përkrahur edhe vendimin e Ministrisë së Drejtësisë, për suspendimin e drejtuesit të burgut të Prizrenit dhe tre zyrtarëve të tjerë deri në përfundim të hetimeve.