Këto janë aktivitetet e sotme në Prishtinë për nder të 28 Nëntorit

Komuna e Prishtinës për nder të 28 Nëntorit, ditës së Pavarësisë së Shqipërisë, për qytetarët e sa ka planifikuar disa organizime. Aktivitetet përfshijnë kryesisht fushën e kulturës dhe sportit.

Periskopi.com Lajme

 

Më poshtë gjeni agjendën e publikuar nga komuna për ditën e sotme:

Aktivitetet kulturo-artistike në Prishtinë për nder të festës kombëtare:

– 12:00 Interpretimi i ansambleve të ndryshme të fëmijëve me interpretim të valleve dhe lojërave, solistëve dhe ambasadorët e vegjël;

– 12:50 Interpretimi i SHKA “Minatori i Ri” nga Kishnica me vallen e Peshkopisë dhe kolazh valle;

– 13:05 Interpretimi i AKV “Prishtina” – interpretimi i himnit, potpuri këngësh, një valle;

– 13:20 Interpretimi i instrumentistëve nga Shkolla e Muzikës “Prenk Jakova”;

– 14:00 Përmbyllja e programit me balerinat e Studio e baletit “Mjellmat”.

– 19:30 Shfaqja e filmit “Këngë me Defa” e autores Fatime Kosumi;

– 20:00 Interpretimi i SHKA-së “Bajram Curri” me 2 valle dhe 3 këngë popullore;

– 20:30 Interpretimi i Ansambli i Këngëve dhe Valleve “Minatori i Ri” Kishnicë;

– 20:45 Interpretimi i AKV “Prishtina” – interpretimi i himnit, potpuri këngësh, një valle;

– 21:00 Interpretimi i SHKA “Qamili i Vogël” këngë rapsodike dhe këngë popullore;

– 21:15 Interpretimi i solistëve të ndryshëm në zhanrin HipHop.

Aktivitetet e shënuara më poshtë do të organizohen nga bashkëpunëtorët e Drejtorisë së Kulturës si dhe institucionet kulturore vartëse.

– 10:00 “Turneu i 28 nëntorit” turneu i basketbollit i organizuar nga Shoqata e mini basketbollit të Kosovës – SHF Ismail Qemali;

– 11:00 “Libri shumë ngjyrës” regjisore Melihate Qena – Teatri DODONA;

– 13:00 Finalja e turneut në basketboll dhe futboll të shkollave të mesme të Komunës së Prishtinës organizuar nga Shoqata e pedagogëve të kulturës fizike