KEDS vazhdon jashtëligjshëm shpërndarjen e faturave

Në vitin 2013, KEDS u dënua me pesë mijë euro për arsye se shpërndarjen e faturave të energjisë elektrike e bëri jashtëligjshëm.

Periskopi.com Lajme

Kjo nuk i mjaftoi KEDS-it, pasi edhe më tutje vazhdoi të shpërndajë faturat në mënyrën e vjetër, pa i futur në zarf, gjë që bie ndesh me ligjin për Mbrojtjen e të Dhënave Personale, raporton KTV.

Konsumatorët e KEDS-it ankohen se kushdo që dëshiron mund t’i shohë shpenzimet e energjisë të secilit konsumator, pasi punëtorët e KEDS-it vetëm i hedhin pranë dyerve.

Thonë se një gjë e tillë është e padrejtë, derisa akuzojnë këtë të fundit se përveç shtrenjtimit të rrymës dhe vjedhjes së konsumatorit nuk di të bëjë diçka tjetër. Duke qenë se KEDS nuk është kujdesur për mbrojtjen e të dhënave duke e shkelur ligjin, Agjencia për Mbrojtjen e të dhënave ka bërë padi në adresë të tij.

Zyrtarë të KEDS-it thonë se janë duke e shikuar çdo mundësi për të ndryshuar mënyrën e shpërndarjes së faturave.