Ja si të ulni tensionin e lartë të gjakut për vetëm pesë minua pa përdorur kurrëfarë ilaçesh

Kjo sëmundje është shumë e shpeshtë në kohën moderne dhe shumica e njerëzve do të përballen me shtypjen e lartë të gjakut si pasojë e stresit dhe e shumë faktorëve të tjerë, siç janë teprica e kripës, konsumimi i alkoolit, mungesa e gjumit, pirja e duhanit dhe pesha te tepërt e trupit.

Periskopi.com Shëndeti

Nëse dëshironi t’i shmangeni përdorimit të ilaçeve, mund të mbështeteni në një teknikë natyrore nga mjekësia kineze, të cilën jua rekomandon Lu Huns, mjeke e klubit të futbollit moskovit Spartak, transmeton Telegrafi.

how-to-reduce-high-blood-pressure-in-5-minutes-without-medication

Në fillim duhet t’i bëni një masazh të thjeshtë linjave të cilat kalojnë pas laprës së veshit në drejtim të klavikulës, me masazh shumë të butë nga maja deri në fund. Përsërisni këtë 10 herë nga çdo anë.

2-261

Me siguri pyesni se si të gjeni këtë pikë. Është shumë e lehtë – gjendet tek lapra e veshit, gjysmë centimetri pas veshi në drejtim të hundës.

3-216

Është e nevojshme që kësaj pjese t’i bëni masazh rreth një minute nga të dyja anët e fytyrës. Pas kësaj shtypni fuqishëm, deri sa t’ju dhembë.

blood-pressure1

Kur të përfundoni këtë tretman të thjeshtë, do të vëreni që shtypja juaj e gjakut do të ulet. Sipas mjekësisë kineze gjëja më i rëndësishëm është qarkullim i drejtë i gjakut.

5-139

Nga ana tjetër, nëse ekziston ndërprerje e qarkullimit të gjakut, sëmundje të ndryshme mund të zhvillohen në cilin do moment.

4-169

Për këtë arsye është me rëndësi të madhe që t’i bëhet masazh kësaj pike, në mënyrë që problemet e caktuara shëndetësore të mund të neutralizohen. /Telegrafi/