Ja profesionet që mund të zhduken pas pesë vjetësh

Tani mund të duket e pabesueshme por zhvillimet e teknologjisë dhe ardhja e robotëve do të kenë ndikime negative në jetën e njerëzve, sidomos në punët e tyre të përditshme. Nga kinemaja te letërsia, e ardhmja do të jetë në duart e makinerive.

Periskopi.com Fun

Në shumë pak kohë, realiteti mund ta kalojë imagjinatën. Kjo është ajo që thuhet në sajtin CareerCast.com. Janë të paktën 10 profesionet që brenda vitit 2022 mund të mos ekzistojnë më.

Shkak do të bëhet zhvillimi i shpejtë i teknologjisë e dixhitalizimit të zakoneve të përditshme të secilit prej nesh.

Ja kush janë 10 punët drejt zhdukjes:

Postieri

Lexuesit e sahatëve të ujit e dritave

Punët e bujqësisë

Gazetarët

Druvarët

Artizanët

Stjuardesat

Rrobaqepësit

Saldatorët

Nëpunës të fushave të ndryshme