Ja cilat janë dëmet e përdorimit të sheqerit

Periskopi.com Shëndeti

Sheqeri i kallam sheqerit dhe sheqeri i panxharit, janë të njëjtë.

Ndryshimi ndërmjet të dyjave është se njëri është në ngjyrë kaf ndërsa ëmbëlsuesi më i përdorur sot është sheqeri i bardhë i zakonshëm dhe gjendet kudo tek uji tonik, biskotat, buka etj.

Sipas shkencëtarëve, sheqeri është një nga ushqimet më të dëmshme për shëndetin e njeriut.

Nga konsumimi i sheqerit, sipas atsh, krijohen probleme shëndetësore si shtim i stresit, përshpejtim i procesit të plakjes, shkaktim në prishjen e dhëmbëve nga pikëpamja estetike dhe shëndetësore. Konsumimi i tepërt i sheqerit është i lidhur me prodhimin e kancerit.

Studimet kanë treguar se konsumi i tepërt i sheqerit ndikon negativisht në normat e mbijetesës tek pacientët me kancer në gji dhe në zorrën e trashë. Për një jetë sa më të shëndetshme pa sheqer -evitoni konsumin e shpeshtë të ëmbëlsirave -konsumoni lëngje që nuk kanë sheqer ose përmbajtje të lartë të sheqerit
-kontrolloni ambalazhin e produkteve.

Sigurohuni të mos përmbajnë fruktozë, glukozë etj. -preferoni ëmbëlsirat e përgatitura në shtëpi