I humb hard disku me 64 milionë funta në Bitcoin, alarm për gjetjen e tij

Periskopi.com Fun

Çmimi i Bitcoin vazhdon të tejkalojë pritjet dhe tani ka kaluar shifrën prej £ 8,588 ($ 11,550). Pra, të keni një Bitcoin do t’ju lejojë të shkoni në të paktën një pushim “magjik” ose rreth 10 pushime të vogla të shpërndara gjatë gjithë vitit.

James Howells nga Uellsi pati investuar në vitin 2009 në laptopin e tij dhe me kalimin e kohës arriti të grumbullojë rreth 7,500 Bitcoins.
Në terma të sotëm, kjo do të barazonte me rreth 64.4 milionë funte (86.7 milionë dollarë).

Por, para se të mendoni se 32-vjeçari James ka arkëtuar në Bitcoins e fituar me vështirësi dhe ka blerë një ishull në Karaibe, ai u përplas me një problem.
Hard drive që ruajtur ato monedha të çmuara u hodh jashtë.

James ka thënë në Telegraph : “Në mes të 2013 gjatë një procesi të qartë, hard drive – pastaj me vlerë disa qindra mijë paund – ishte hedhur gabimisht dhe vënë në një kazan të përgjithshëm të mbeturinave në vendin tim lokal deponi, pas së cilës ajo ishte varrosur në vend. Aksidentet ndodhin, unë vetëm vazhdoj me këtë. Gjithmonë e kam njohur se Bitcoin do të shkojë në këtë nivel dhe gjithmonë e di se vlera e hard drive do të shkojë deri këtu”, tha James.

Kjo pajisje është fjalë për fjalë një gjilpërë në kashtë në një vend deponi në Newport. Por tani që monedha ka shpërthyer, James kërkon leje për të gërmuar nëpër plehrat për të parë nëse ai mund të gjejë hard driveun e tij të dashur.

Ai shtoi: “Sa më e lartë të jetë vlera, aq më shumë shanse duhet për ta rimarr atë, kështu që është vetëm një lojë pritjeje për disa vite të fundit, duke pritur derisa çmimi bitcoin ishte mjaft i lartë për ta bërë atë një thesar të lëngshëm për të gjuajtur”, transmeton Indeksonline.

Bitcoins minierave është një operacion tepër intensive dhe kërkon një kompjuter me një fuqi të madhe përpunimi. Vështirësia rritet çdo dy javë ose më shumë për të siguruar që një përdorues të marrë rreth 10 minuta për të krijuar një bllok – i cili është një grup transaksionesh të reja.

Por për çdo bllok që duhet të pranohet nga rrjeti, kompjuteri duhet të ofrojë atë që quhet ‘dëshmi e punës’, e cila është diçka e ngjashme me atë se duhet të tregoni se si e keni marrë përgjigjen tuaj në detyrat e shtëpisë tuaj në matematikë. Për të marrë provën e punës ju duhet të merrni një numër të caktuar.
Për ta vënë atë në perspektivë se sa e vështirë është kjo, në mars të vitit 2015, numri mesatar i atij numri specifik që një minator duhet të provonte para se të krijohej një bllok i ri ishte 200.5 quintillion – kjo është 200,500,000,000,000,000,000.

Më falni, ndërsa e freskoj kokën, sepse truri im është i skuqur. Kjo ishte dy vjet më parë dhe ky numër ka shumë mundësi që të jetë rritur tani.
Pra, ju mund të shihni pse James është shumë e prirur për të marrë atë hard drive prapa.