Hoxhaj pret lajme pozitive për njohje të reja

Ministri i Punëve të Jashtme, Enver Hoxhaj ka vazhduar me agjendën intensive të lobimit gjatë Samitit të Frankofonisë, duke takuar përfaqësuesit e mbi 20 vendeve që nuk e kanë njohur Kosovën.

Periskopi.com Lajme

Në takimet me ministrat e jashtëm dhe udhëheqësit e delegacioneve të Kamerunit, Lejeune Mbella, të Laos, Sangsomsak Bounkeut, të Vanuatus,  Jean Pierre Nirua, ministrin e jashtëm armen, Eduard Nalbandian, Hoxhaj ka ngritur nevojën e njohjes së Kosovës.

Ai ka thënë se njohja ndërkombëtare e Kosovës është e vështirë por pret lajme pozitive në javët në vazhdim.

“Gjatë këtyre dy ditëve të Samitit të Frankofonisë kam takuar rreth 20 vende jo njohëse dhe nga ministrat e tyre kam marrë zotim se këto shtete do ta njohin pavarësinë e Kosovës. Natyrisht që njohja ndërkombëtare është një proces i vështirë, i cili kalon në faza të ndryshme, dhe që ka ngritjet dhe rëniet e veta. Por jam shumë i sigurt që gjatë javëve të ardhshme do të ketë lajme pozitive për Republikën e Kosovës”

”Qëllimi jonë është që jo në pafundësi të kemi një betejë ndërkombëtare për njohjen e Kosovës por të arrijmë që 2/3 e shteteve anëtare të OKB-së ta njohin Kosovën në mënyrë që kur Kosova të aplikojë për anëtarësim në ndonjë organizatë ndërkombëtare të ketë numër të mjaftueshëm të votave” ka thënë Hoxhaj.

Shefi i diplomacisë kosovare po ashtu ka takuar edhe ministrat e Jashtëm të Luksemburgut, Jean Asselborn, atë të Togos, Robert Dussey dhe përfaqësuesin e delegacionit të Emirateve, Zaki Nusseibeh.

Gjatë pjesëmarrjes në Samitin e Frankofonisë, ku Kosova është shtet anëtar vëzhgues që nga viti 2014, Hoxhaj ka takuar edhe Sekretaren e Përgjithshme të kësaj organizate, dhe shumë ministra të Jashtëm dhe udhëheqës të delegacioneve që e kanë njohur Kosovën dhe ato mosnjohëse, transmeton Klan Kosova.