Hawking: Kontakti me jashtëtokësorët do të thotë fundi për njerëzimin

Periskopi.com SOK

Profesori Stephen Hawking dha një paralajmërim të frikshëm për një kontakt të mundshëm me jashtëtokësorët pasi që ai beson se nëse bëhet kontakt me jashtëtokësorët, ata do të vrisnin njerëzit dhe do të merrnin tokën.

Hawking beson se të huajt nuk do të pëlqejnë kontaktin e parë me njerëzit nga Toka dhe ka paralajmëruar se njerëzit duhet të hezitojnë të bëjnë kontakt me ata.

Ai vazhdoi të fliste për planetin Gliese 832c, i cili është një super-Tokë shumë e nxehtë që u gjet në këtë vit dhe që thuhet se ka potencialin për mbështetjen e jetës jashtëtokësore, raporton “Disclose.tv”, transmeton Periskopi.

Hawking tha se një ditë banorët mund të marrin një sinjal nga një planet i tillë, por njerëzit duhet të jenë të kujdesshëm për t’iu përgjigjur çdo sinjali nga jeta jashtëtokësore.

Ai vazhdoi duke thënë se takimi i jetës së huaj që është i avancuar do të ishte shumë i ngjashëm me amerikanët vendas në takimin e parë të Kolombit.

Ai vuri në dukje se takimi nuk kishte shkuar mirë.

Ekziston mundësia që jashtëtokësorët mund të rezultojnë që të vrasin njerëzit në Tokë, duke plaçkitur dhe pushtuar përpara se ta kolonizojnë atë.

Kjo mund të nënkuptojë fundin e jetës njerëzore në Tokë. Kjo nuk është hera e parë që Profesor Hawking ka folur për frikën e tij për kontaktimin e jashtëtokësorëve.

Hawking gjithashtu foli për temperaturat e ndryshimit të klimës prej 250 gradë Celsius.

Hawking tha se ndërsa po bëhej më i vjetër, ai është bërë më i bindur se kurrë se njerëzit nuk janë vetëm në botë.

Duket se Hawking nuk është i shqetësuar vetëm për jetën në Tokë që i vjen fundi nga të huajt. Ai gjithashtu ka folur për Tokën duke u bërë aq e nxehtë sa Venusi nëse nuk bëhet asgjë për ndryshimin e klimës.

Ai tha se Toka mund të bëhet një ndërtesë që njerëzit nuk do të mund të jetonin./Periskopi/