Franca nga 1 janari ka futur ligjin e ri të emailave, i mirë për punëtorët

Franca e ka nisur së zbatuari ligjin e ri për punëtorët ku parashihet injorimi i emailave pas orës 16:00.

Periskopi.com Tech/Auto

Ligji i ri përcakon që punëtorët pas orës 16:00 kanë të drejtë të mos e njohin dhe t’i refuzojnë të gjithë emailat e punës pasi që ata tani llogariten si jovalid.

Ky ligj është bërë me qëllim që punëdhënësit të shmangin çështjen e punës në jetën private dhe që punë mos të ndikojë në anën psiqike të punëtorit francez.

Ky vendim ka ardhur pas një publikimi nga “French Elias” ku thuhej se një e treta e punëtorëve francezë duhej të përgjigjeshin në emaili pas orarit të punës./Indeksonline/