Fillon marshi i RrGGK në Prishtinë

Në Prishtinë ka filluar marshi i Rrjetit të Grupeve të Grave të Kosovës (RrGGK) kundër dhunës ndaj gruas me moton “Nuk ka arsyetim!”, raporton KTV.

Periskopi.com Lajme

Marshi ka filluar në mesditë nga sheshi “Zahir Pajaziti”.

Gjatë marshit, pjesëmarrësve iu kanë shpërndarë citime dhe të dhëna për rastet e dhunës në baza gjinore në Kosovë.

Në fund të marshit këto citime do të vendosen në rrethojat e Qeverisë/Kuvendit të Republikës së Kosovës në formë instalacioni ku për kalimtarët e rastit do të paraqesin zërat e personave që kanë përjetuar dhunë.

rrggj