Fidel Castro vdiq sikur të kish jetuar- i vlerësuar nga njerëz idiot

Fidel Castro ka vdekur si ai jetoi; në tingujt e idiotëve të dobishëm duke bërë kompromise për krimet e tij. (Ky nuk është termi im: Ishte Lenini ai i cili i quajti liberalët e komunizmit “idiotë të dobishëm.”)

Nga Jonah Goldberg Opinione

Medalja e artë në Olimpiadën e Idioteve ndoshta duhet të shkoj për Justin Trudeau, kryeministër i Kanadasë, i cili në një deklaratë, shprehu “dhimbjen e thellë”  të tij për vdekjen e  “presidentit që shërbeu më gjatë në Kubë”.

Fidel Castro ishte një udhëheqës i cili i shërbeu popullit të tij për gati një gjysmë shekulli,” shprehet Trudeau, duke përsëritur. “Një figurë e diskutueshme, mbështetësit dhe kritikët e Kastros duhet të njohin përkushtimin e tij të madh dhe dashuri për popullin kuban i cili kishin një dashuri të thellë për ‘el Comandante” (komandantin).  Castro nuk i ka shërbyer, por ai vendosi një komb të nëpunësve, shpesh mizorisht, duke krijuar fitime të turpshme për vete dhe familjen e tij.

Kur njerëzit mendojne se Hitleri ndërtoi autostradë dhe Musolini bëri treni në kohë, ata janë zakonisht ironik. Por për të dëgjuar disa prej mbrojtësve te Castro-s. Ne do të na duhej  peshorja  e drejtësisë, e cila mund të bënte bilancin e tmerreve të Castros. Për sa kohë që kujdesi shëndetësor rëndomtë është i lirë dhe shkollat janë gjoja për të mësuar të gjithë. Në Amerik,  homoseksualët, gazetarët dhe klerikët, ashtu si në Kubë, mund të vuajnë në burg ose internim, por të paktën ata do të jenë në gjendje për të lexuar akuzat kundër tyre.

Kolegu i fox News Geraldo Rivera ka shkruar në Twitter se : “Konservatorët janë tallur me pamjen e nuancuar të Fidel Castro-s. Shumë të tjerë u prekën, për Kastron për ata ai ishte një njeri i famshëm ndërkombëtar.

Por në mesin e të majtëve të rëndë, radikal, Kastro është dytësore. Për ta, Revolucioni Fidelit ka dhënë shpresën të hollë, dhe se Amerika ishte në anën e gabuar të historisë. Ky ishte një simbol i rezistencës – intelektuale, politike dhe shpirtërore. Po ashtu ata e donin Kubën për shumë nga arsyet që ata urrejnë Izraelin të majtët mendojnë – gabimisht – se Izraeli është një zgjerim i kolonializmit perëndimor, ndërsa Kuba ishte një refuzim i saj.

Castro e ka kuptuar këtë më mirë se kushdo, dhe kjo është arsyeja se pse ai ishte në gjendje ti “shërbejë” popullin e tij për kaq gjatë./Përshatur nga opinion.al/ Los Angels Times