A është e mundur të jetohet në planetin Mars?

Periskopi.com SOK

Shkencëtarët vazhdojnë kërkimin e tyre për përgjigjen ndaj enigmës nëse ekziston jeta në Mars.

Edhe pas një studimi të përqendruar të planetit gjatë dy dekadave të kaluara, përgjigja ende nuk është e qartë.

Schiaparelli në vitin 1890 zbuloi shenja të zbehta lineare në sipërfaqen e Marsit, të cilat ai i quajti ‘kanale’.

Por Loëell i përshkroi ato si kanale dhe propozoi që ndërtimi i tyre i gjerë dhe gjeometrik nënkuptonte ekzistencën e ‘inteligjencës së rrallë’.

Shumë spekulime të mëtejshme dhe vëzhgime mbi Marsin nxitën shkencëtarët të besonin se jeta në Mars ishte një realitet, raporton “Locklip”, transmeton Periskopi.

Shumë kontakte të mëtejshme janë bërë me planetin Mars duke zbuluar një planet shterpë me kratere hënore, vullkane të mëdha dhe një Kanion të madh, 3000 milje i gjatë dhe 15-20.000 metra i thellë.

Shumë gjeologë janë të bindur se ‘kanalet’ janë formuar nga përmbytjet gjigande të shkaktuara nga meteorët që ndikojnë dhe shkrijnë akullin nën sipërfaqe ose aktivitetin vullkanik.

Ruth Norman e Fondacionit Unarius në librin e saj “Qytetet e nëndheshme të Marsit” ka zbuluar se Marsi ishte viktimë e një trazire të madhe rreth 160.000 vjet më parë, ku një novë që kalonte afër Marsit dhe më pas kishte goditur Tokën duke e shkatërruar kontinentin e Lemurisë. Si rezultat, sipërfaqja e Marsit u dehidratua dhe u shkatërrua. Megjithatë, qytetërimi në atë kohë ishte mjaft i avancuar dhe komunikimi bëhej përmes sferave shpirtërore për të marrë informacion paraprak pastaj për t’u përgaditur në ndërtimin e qyteteve nëntokësore.

Sipas këtij informacioni të kanalizuar, bashkëveprimi pozitiv dhe negativ i energjisë shprehet në ngjarjen e dukshme të një trupi të ashtuquajtur planetar që hyn në sistemin diellor. Kështu civilizimi i Marsit ka vazhduar dhe është ende në ekzistencë, por tani ka evoluar në një spektër më të lartë të frekuencës dhe nuk do të ishte i dallueshëm në nivelin fiizk 3D.

Një ngjarje tjetër që shtoi reputacionin armiqësor të Marsit ishte ajo në të cilën Lemuria dikur kishte sulmuar Marsin, por Marsianët ishin të përgatitur dhe i mposhtën./Periskopi/