Enver Hoxha për Fidel Castron: Ai nuk është marksist

Udhëheqësi komunist shqiptar, Enver Hoxha, nuk duket se ka pasur simpati për Fidel Castron, liderin revolucionar kuban i cili vdiq mbrëmë në moshën 90 vjeçare.

Periskopi.com Lajme

Në një transkript siguruar nga Instituti Wilson-të një takimi me ambasadorin e Republikës Demokratike Popullor të Koresë, An Yong në vitin 1968, Hoxha e quan udhëheqësin kuban një “aventurier”.

“Fidel Castro le të bërtasë me sa ka në kokë. Ai nuk është marksist, ai është një aventurier, jo vetëm për faktin që ka folur kundër Kinës, por edhe për faktin që është anarkist dhe kjo shihet në çdo veprim që ai ndërmerr në ekonomi”, shprehej Hoxha.