Eksperimenti i Filadefias – marina amerikane udhëton në kohë, ekupiazhi tronditet (Foto)

Periskopi.com SOK

Eksperimenti i Filadelfias është diçka që shumica e njerëzve e kanë dëgjuar, por shumë pak kanë njohuri për detajet që e karakterizojnë këtë projekt. Një teori e caktuar është ngulitur në kulturën popullore dhe kjo e bën një histori vërtet të çuditshme.

Më 12 gusht 1943 (28 tetor 1943 sipas disa llogarive) shkatërruesi “USS Eldridge” ishte vendosur për një provë të veçantë të kryer nga Marina Amerikane.

Detajet e sakta janë të panjohura, por disa kanë spekuluar se përfshinë eksperimente me pamundësinë magnetike, optike dhe radare. Spekulimet e tjera deklarojnë se marina kishte tentuar të bënte anijen imune ndaj fushave magnetike nga një proces i quajtur degaussing (është proces i zvogëlimit ose eliminimit të një fushë magnetike).

Eksperimenti përfshinte krijimin e një mburoje elektromagnetike rreth “Eldridge” duke aktivizuar dy (katër sipas disa llogarive) mbështjellës masiv Tesla, raporton “Locklip”, transmeton Periskopi. Ata do të vepronin si gjeneratorë elektromagnetikë ku fusha e krijuar do të mbështjell anijen, duke e bërë atë të padukshëm ndaj radarit. Të tjerë thonë se gjeneratorët magnetikë të quajtur degaussers janë përdorur në vend të mbështjellësve Tesla.

 

Rezultatet e tejkaluan shumë pritshmëritë e Marinës. Në momentin kur filloi eksperimenti, u zhvillua një seri efektesh të çuditshme dhe të pashpjegueshme. Fusha elektromagnetike kishte zgjatur më tej se sa pritej, rreth njëqind metra në të gjitha drejtimet, duke formuar një flluskë rreth anijes.

Brenda kësaj flluske, detajet e anijes u bënë të paqarta, disa thonë se kishte mjegull dhe një mjegull e gjelbërt e errësoi anijen nga pamja. Disa çaste më vonë, anija u zhduk krejt në një blic të kaltër.

“USS Eldridge” jo vetëm që u zhduk nga sytë, por ishte zhdukur nga aeroplani fizik. U shfaq disa qindra milje larg, në Norfolk të Virxhinias.

Vëzhgimet e raportuara të anijes deklaruan se ajo shihej në det të hapur për disa minuta, pas së cilës ajo u zhduk. Ajo u rishfaq në Filadelfia dhe dukej se marina sapo kishte zbuluar teleportimin aksidental.

Teoricienët e konspiracionit thonë se marina e kishte bazuar këtë eksperiment në letrat kërkimore të Nikola Teslës të kapur nga FBI pas vdekjes së tij. Sipas Teslas, ai sapo kishte përfunduar një teori të një Fushe të Unifikuar që nënvizoi lidhjet midis gravitetit dhe elektromagnetizmit. Kështu, marina ishte në gjendje të shtrembërojë hapësirën-kohë duke përdorur elektromagnete të fuqishme.

Ndërsa eksperimenti kishte arritur të zhvendoste me sukses anijen brenda universit përreth, kjo përçarje kishte pasoja të rënda mbi anëtarët e ekuipazhit.

Ekuipazhi i mbetur ishte aq i tronditur nga kjo që shumë prej tyre e humbën kontrollin mbi realitetin dhe marina vendosi të anulojë operacionin./Periskopi/