Dobitë shëndetësorë të çajit të zi, zvogëlon rrëzikun nga…

Periskopi.com Shëndeti

Tashmë të gjithë e njihni çajin e zi, çaj  të cilin e konsumojnë mbi 75% të njerëzve. Ccaji i zi ka mjaft dhe dobi shëndetësore .Çaji i zi është plot me antioksidantë , prandaj është luftues i mirë i kolesterolit.

Ai gjithashtu përmban komplekse të quajtur TF-2 që shkakton vdekjen e qelizave të kancerit e që lejon qelizat e shëndetshme të gjalla, ndaj studiuesit kanë sugjeruar që çaji i tillë është i dobishëm në parandalimin e kancerit ngase ndihmon tretjen e ushqimit dhe sistemeve riprodhuese të tilla si kanceri i zorrës së trashë, kancerin ovarian, dhe kancerin e prostatës, ndërsa studimi tjetër tregon se çaji i zi parandalon kancerin oral e që ju referohet personave që përdorin produktet e duhanit.

Vetëm një çaj i zi ofron një përqendrim më të mirë, pa nervozizëm dhe ankth se sa një dozë kafeje.

Ndërsa studiuesit këshillojnë 4 gota çaji të zi në ditë ju ndihmon në zvogëlimin e stresit, e po ashtu ky çaj përmban tanine, kimikate të cilat janë treguar për të rritur imunitetin në trupin e njeriut