Debat për Shqipërinë në Komisionin e Jashtëm të PE-së

Në komisionin e punëve të jashtme të Bashkimit Europian është diskutuar raporti për Shqipërinë.

Periskopi.com Lajme

Raportuesi për vendin tonë, Knut Fleckenstein ka kërkuar një vendim të shpejtë nga shtetet anëtare për hapjen e negociatave. Gjithashtu një tjetër kërkesë ishte dhe fillimi konkret i negociatave sapo te zbatohet ligji i Vetingut.

Por eurodeputet e tjere nuk jane dakort. Ata kane folur per hapje te negociatave pas zgjedhjeve dhe për respektimin e te drejtave te minoriteteve.

Ndërsa kanë kërkuar rezultate per luften kunder krimit dhe organizuar./Lapsi