Birra na bën më të bukur

Një studim i zhvilluar nga një universitet zviceran sugjeron se konsumimi i pijeve alkoolike prodhuar nga lupolo, një bimë që përdoret vetëm në industrinë e birrës, mund t’i bëjë njerëzit më të shoqërueshëm, por duke frenuar ekspozimin seksual.

Periskopi.com Showbiz

Kërkuesit e Universitetit të Baselit në Zvicër konfirmojnë atë që bota ka dyshuar gjithmonë: birra na bën shumë më pak të kërkuar karshi të tjerëve, sidomos sa i takon joshjes.

Mes një grupi njerëzish të përbërë nga 60 burra dhe gra, prej grupmoshave 18 dhe 50 vjeç, 30 prej tyre pinë sasi të mjaftueshme birre duke arritur një nivel alkooli prej 0.4 g/l, ndërsa 30 të tjerë konsumuan birrë pa alkool.

Subjektet më pas iu nënshtruan një sërë detyrash, duke përfshirë edhe një test për njohjen e fytyrës, testin e  ndjeshmërisë dhe provën e zgjimit seksual. Në fund të testeve, rezultatet treguan se pirja e birrës ndihmoi njerëzit të shihnin fytyrat e lumtura më shpejt. Birra gjithashtu rrit tendencën për të qenë me të tjerët situata të lumtura shoqërore. Është më e lehtë për njerëzit, sidomos për gratë, që të shohin imazhe më të qarta seksuale, por jo gjithmonë kjo çon në zgjimin e seksualitetit./shije.al