Arrestohet një nga drejtorët e Volkswagen

Një nga drejtorët e bordit ekzekutiv të Volkswagen, Oliver Schmidt është arrestuar nga FBI. Schmidt po akuzohet për komplot dhe zhvatje ndaj Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Periskopi.com Tech/Auto

Ai është i përfshirë në skandalin e markës së njohur të veturave  njohur si skandali “Dieselgate”.

Schmidt thuhet se mashtronte opinionin në emisionet e regjistruava në teste pasi që provat teknike delnin krejt ndryshe nga ato që delnin në testet e inçizuara.