25 dokumentarët më të mirë: Mësoni se cilët janë (Foto)

Periskopi.com Kulturë

Meqenëse jemi në shekullin e 21-të, filmat dokumentarë nuk i kanë ikur shprehjeve të vjetra si zhandrit fiksion, ndryshimi i klimës, korrupsionit dhe kufijve të dekriminalizuar.

Po ashtu edhe ngjarjet që lidhen me historinë nuk mungojnë në rangimin e 25 dokumentarëve më të mirë që datojnë nga fillim shekulli i 21-të, repsketivisht vitit 2000, raportoi “Business Insider”, transmeton Periskopi.

Në dekadën e fundit janë prodhuar shumë filma dhe dokumentarë, si shumë tituj që kanë ardhë nga krijuesit Herzog, Morris, mjeshtri kinez Wang Bing./Periskopi/

 

Më poshtë mund t’i gjeni 25 dokumentarët më të mirë prej vitit 2000:

 

25. "Henri-Georges Clouzot's Inferno"
25. “Henri-Georges Clouzot’s Inferno”

 

24. "Zero Days"
24. “Zero Days”

 

23. "Bright Leaves"
23. “Bright Leaves”

 

22. "The Autobiography of Nicolae Ceausescu"
22. “The Autobiography of Nicolae Ceausescu”

 

21. "Leviathan"
21. “Leviathan”

 

20. "Exit Through the Gift Shop"
20. “Exit Through the Gift Shop”

 

19. "Lenny Cooke"
19. “Lenny Cooke”

 

18. "The Unkown Known"
18. “The Unkown Known”

 

17. "Three Sisters"
17. “Three Sisters”

 

16. "No Home Movie"
16. “No Home Movie”

 

15. "13th"
15. “13th”

 

14. "Approaching the Elephant"
14. “Approaching the Elephant”

 

13. "And Everything Is Going Fine"
13. “And Everything Is Going Fine”

 

12. "Field N-----"
12. “Field N—–”

 

11. "Of Men and War"
11. “Of Men and War”

 

10. "Waltz with Bashir"
10. “Waltz with Bashir”

 

9. "Actress"
9. “Actress”

 

8. "I Am Not Your Negro"
8. “I Am Not Your Negro”

 

7. "Grizzly Man"
7. “Grizzly Man”

 

6. "O.J. Made in America"
6. “O.J. Made in America”

 

5. "The Last of the Unjust"
5. “The Last of the Unjust”

 

 

4. "The Act of Killing"
4. “The Act of Killing”

 

3. "The Interrupters"
3. “The Interrupters”

 

2. "This is Not a Film"
2. “This is Not a Film”

 

1. "In Jackson Heights"
1. “In Jackson Heights”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shpërndaje në: