10 thënie të paharrueshme të FIdel Kastros

Ikona e revolucionit kuban dhe anti-imperializmit, Fidel Castro u nda dje në mbrëmje nga jeta në moshën 90 ­vjeçare.

Periskopi.com Lajme

Këto janë disa nga thëniet më pikante gjatë rrugëtimit të tij politik:

Idetë nuk kanë nevojë për armë nëse janë në gjendje të masat e mëdha të njerëzve.

Për mua kapitalizmi është i neveritshëm.Është i fëlliqur, vulgar, tëhuajëzues, sepse shkakton luftë, hipokrizi dhe garë.

Revolucioni është një betejë deri në vdekje midis të ardhmes dhe të shkuarës.

Ata flasin mbi dështimet e socializmit, por ku është suksesi i kapitalizmit në Afrikë, Azi dhe Amerikën Latine?

Revolucionari beson te njeriu, te qeniet njerëzore. Ai që nuk beson te qenien njerëzore nuk është revolucionar.

Më dënoni, nuk ka rëndësi. Historia do më shfajësojë.

Rezultati më i jashtëzakonshëm i revolucionit kuban është zgjimi te populli i ndërgjegjes së jashtëzakonshme revolucionare.

Një ditë sistemi kapitalist në SHBA do të zhduket, pasi nuk ka sistem klasor të përjetshëm. Një ditë shoqëria e klasave do të zhduket.

Atletët e mirë nuk e njohin lodhjen. Ata nuk e njohin dekurajimin. Atletët e mirë nuk njohin veçse .

Unë jam marksist­leninist dhe do të vijoj të jem deri në fund të jetës.