Gjashtë ushtrime fantastike për një shpinë të shëndetshme (Foto)

Dhimbja e shpinës nuk është aspak një shaka. Pavarësisht se a ka dikush një stil tejet të ngarkuar të jetesës apo është krejtësisht përtac, çdo njëri nga ne jemi të rrezikuar nga dëmtimi i shpinës përmes aktiviteteve tona ditore.

Periskopi.com Shëndeti

Por, fatmirësisht ekzistojnë disa ushtrime të thjeshta, por efektive, e që garantojnë se do t’jua heqin dhimbjen e shpinës.

Ushtrimi i parë

Shtrijuni në shpinë. Lakojeni këmbën e djathtë te gjuri, ndërsa këmben e majtë drejtojeni mbi kokë.

Këmbën e majtë kapeni me dy duart nën gjunjë dhe ngriheni drejt gjoksit. Këtë mocion të tërheqjes mbajeni për 30 sekonda. Ushtrimin përsëriteni dy herë për dy këmbët.

1

Ushtrimi i dytë

Shtrijuni  në shpinë dhe lakoni dy këmbët te gjuri. Këmbën e majtë kapeni me dy duart te gjuri dhe tërhiqeni te gjoksi. Këtë pozicion mbajeni për 20 sekonda, ndërsa ushtrimin përsëriteni dy herë për dy këmbët.

2

Ushtrimi i tretë

Shtrihuni në shpinë. Dorën e djathtë zgjateni në anën e djathtë, por le të jetë në kënd të duhur me trupin. Këmbën e majtë zgjateni në mënyrë që të jetë e drejtë. Pastaj, përpiquni ta zgjatni gjurin e djathtë në anën e majtë, në mënyrë që vetëm sa unk e prekë dorën e majtë.

Këtë pozicion mbajeni për 20 sekonda dhe ushtrimin përsëriteni dy herë për dy këmbët.

3

​Pesë këshilla për ushtrime fizike gjatë stinës së dimrit

Stina e dimrit është periudha e vitit, ku shumicën e kohës tuaj dëshironi ta kaloni në ngrohtësinë e shtëpisë dhe të qëndroni komod, duke hequr dorë nga shëtitjet apo aktivitetet fizike.

Periskopi.com Shëndeti

Pra, dimri gëzon lavdinë e tij të plotë! Por, nuk duhet të harrojmë se është shumë e rëndësishme që të qëndrojmë të shëndetshëm, në formë të plotë fizike si dhe të të tregojmë kujdes nga sëmundjet.

Përmes ushtrimeve fizike ju mund të siguroni gati-gati një “palestër” në shtëpinë tuaj duke i rezistuar  të ftohtit, kollës apo  gripit. Më poshtë gjënden 5 këshilla për stërvitje në këtë sezon të ftohtë:

Motivohuni: Sa herë ndjeheni të lodhur, kujtoni se jashtë shtëpisë suaj ka diçka (shëtitje) që do t’ju ndihmojë të ndjeheni më mirë.

Ushqime të shëndetshme: Përgatitja e supave të  shijshme, rrit nivelin e energjisë suaj.  Sigurohuni që jeni ushqyer mirë.

Relax me avull ose një dush në ujë të nxehtë: Duke bërë  dush me ujë të nxehtë relaksoni trupin tuaj si  dhe ndihmoni veten që të rifitoni fleksibilitetin e nevojshëm për përditshmërinë.

Shëtisni në kohë me diell qetësues: Njerëzit duan të udhëtojnë në kushte të ftohta klimatike. Pra, nëse ju jeni një person që ju pëlqen të udhëtoni, mund të bëni edhe një shëtitje gjatë një ditë të ftohtë por me diell qetësues.

Blini rroba të rehatshme/ të ngrohta për veten: Është e rëndësishme për të mbrojtur trupin tuaj nga efektet e ashpra të motit të thatë dhe të ftohtë.

Kur ushtrimet e një çifti shkojnë gabim

Periskopi.com Video