Thaëi me familjaret e te pagjeturve

Thaçi ulë në një tavolinë familjarët e të pagjeturve shqiptarë dhe serbë

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, sot ka pritur në një takim të përbashkët përfaqësuesit e familjeve të të pagjeturve të komunitetit shqiptar dhe atij serb.

Periskopi.com Lajme

Në këtë takim të përbashkët është biseduar për domosdoshmërinë e një zgjidhjeje sa më të shpejt për çështjen e të pagjeturve.

“Çështja e të pagjeturve është më urgjentja dhe kërkon hapa konkretë të menjëhershëm”, u shpreh presidenti Thaçi.

Ai ka falënderuar përfaqësuesit e familjeve të të pagjeturve të dy komuniteteve për gatishmërinë e tyre për t’u takuar dhe për të punuar së bashku për zbardhjen e fatit të familjarëve të tyre.

“Ju përgëzoj për gatishmërinë për të punuar së bashku për këtë çështje kaq të ndjeshme”, ka shtuar presidenti Thaçi.

Ai ka thënë se çështja e të pagjeturve është çështje humanitare.

“Politika duhet të ndihmojë në mbylljen e këtij kapitulli të dhimbshëm”, ka thënë presidenti Thaçi.

Në këtë takim është thënë se çështja e të pagjeturve duhet të shtrohet sa më shpejt në nivelet më të larta edhe në Bruksel.

“Duhet të shtrohet në nivelet më të larta, edhe në Bruksel, si një temë që nuk pret më”, përfundoi presidenti Thaçi./ Periskopi

Edita Tahiri

Edita Tahiri thotë se u keqkuptua për listat e të pagjeturve

Ministrja për Dialog, Edita Tahiri, thotë se u keqkuptua për listat e të pagjeturve, pasi sipas saj, BE-ja kërkoi nga shtetet listat e vendndodhjes së të zhdukurve.

Periskopi.com Lajme

Tahiri, në një intervistë për KTV-në, ka thënë se nuk e sheh të arsyeshme ndërprerjen e dialogut me Serbinë, pavarësisht faktit që kjo e fundit po heziton të tregojë vendndodhjen e 1665 kosovarëve të zhdukur gjatë luftës.

Sipas saj, një vendim i tillë do të pengonte proceset e integrimit të Kosovës, por që ajo beson se ky problem do të zgjidhet përmes kapitullit 35, të cilin Serbia duhet ta përmbushë.

Ajo e ka cilësuar të suksesshëm dialogun, por pas arrestimit të Naser Thaçit, kërkon reciprocitet ndaj Serbisë.

Ministrja Tahiri ka paralajmëruar se shumë shpejt në veriun e Kosovës do të shtrihet autoriteti i gjyqësorit kosovar.

Te pagjeturit

Skandaloze: Edita Tahiri e pranon se kurrë nuk u morën me të pagjeturit

Bashkimi Evropian kishte kërkuar nga Kosova që në Bruksel ta dërgonte listën e të zhdukurve. Por këtë listë, s’e kishte dërguar kurrë.

Periskopi.com Lajme

Ministrja për Dialog, Edita Tahiri ka vazhduar raportimin para Komisionit për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media të Kuvendit të Kosovës.

Në këtë Komision nga Tahiri është kërkuar se çfarë dhe deri ku është biseduar në Bruksel për të pagjeturit, raporton KTV

“Në 2011 është biseduar për të pagjeturit. Vetëm një rund. BE na është thënë që herën tjetër ejani me listën e të pagjeturve në vendet tuaja dhe pastaj bisedojmë. Por këto lista nuk arritën me u bë kurrë. Po e them këtë për herë të parë, ne po përgatitemi që të kemi këto lista dhe të bisedojmë për çështjen e të pagjeturve. Ne kemi kërkuar që të emërohet nga BE një emisar special që të marrë në dorë çështjen e të pagjeturve”, thotë ajo.