S’ka zbatim të marrëveshjes reciproke për targat me Serbinë

Për shkak të vonesave administrative, autoritet e Kosovës nuk kanë arritur që të fillojnë zbatimin e marrëveshjes për reciprocitet të plotë për targat e veturave në mes Republikës se Kosovës dhe Serbisë dhe heqjen nga përdorimi të tabelave “prova”, të cilat njëanshëm zbatoheshin nga pala Serbe që nga viti 2011.

Periskopi.com Lajme

Kështu ka thënë për Radion Evropa e Lirë, ministrja për Dialog, Edita Tahiri, sipas së cilës, sot është data e fundit kur është dashur të fillojë zbatimi i marrëveshjes.

“Sot është datë kur është dashur të fillojë zbatimi i marrëveshjes për reciprociteti më targa. Dhe nuk ka filluar ende. Arsye është se procedura administrative për prodhimin e këtyre letërngjitëseve, që nënkupton edhe procedurat e tenderimit që duhet t’i bëjë Ministria e Punëve të Brendshme, ka qenë kohë e shkurt për t’i arritur”, ka thënë Tahiri.

Prishtina dhe Beogradi, me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian në Bruksel, në muajin shtator kanë arritur marrëveshje për reciprocitet të plotë për targat e veturave në mes të Republikës së Kosovës dhe Serbisë.

Kjo marrëveshje do të kontribuojë për lehtësimin e lëvizjes së lirë të qytetarëve dhe automjeteve.

Të hënën pritet të zgjidhet problemi i targave në Kosovë

Vozitësit kosovarë vazhdojnë të ngasin makinat me targa prej letre, deri sa tenderi për tabela të metalit ishte i kontestueshëm nga kompanitë konkurruese.

Periskopi.com Lajme

Pas shqyrtimit të ankesave nga Organi Shqyrtues i Prokurimit, të hënën pritet të zgjidhet ky problem.

Ka persona që nuk kanë mundur as të kalonin kufirin me to.

“Numri i automjeteve që janë ën qarkullim me PR janë 12 481. në mungesë të targave të rregullta jemi duke i përdorur ato. Çmimi për to ka qenë 0.35 euro”, bënë të ditur Ministria e Punëve të Brendshme për Klan Kosova

Njëri nga tre operatorët që kanë aplikuar për tender thotë se do të ishin të gatshëm të prodhonin sa të kishte nevojë.

Sipas tij, pëe 8 ditë do i furnizon të gjithë ata që i kanë targat prej letre.

Ky tender i kushton buxhetit të shtetit 1 milion e 447 mijë 724 euro.

MPB njofton se të hënë merret vendimi se si do të vazhdohet me këtë tender./ Periskopi