Sllakvo Simiq

Lista Serbe thotë se zgjidhja e Trepçës është në dorë të këtij subjekti

Kryetari i Listës Serbe, Sllavko Simiq, ka deklaruar sot se qëndrimi i Dhomës Speciale të Gjykatës Supreme të Kosovës lidhur me Ligjin për Trepçën, paraqet konfirmim të qartë se Ligjit për Trepçën është i paqëndrueshme, pasi që nuk mund të merr asnjë vlerësim pozitiv në asnjë analizë të drejt ligjore.

Periskopi.com Lajme

“Zgjidhja më racionale do të ishte që Gjykata Kushtetuese e Kosovës, nëse veç për arsye politike nuk ka dashur ta pranojë ankesën e Listës Serbe në lidhje me Ligjin për Trepçën, ta respektojë mendimin e instancës së dytë më të lartë të gjyqësisë në Kosovë dhe ta anulojë ligjin”, ka thënë Simiq, transmeton lajmi.net.

“Pas kësaj, do të duhej që një herë e përgjithshme të ndërpritet praktika që për çështjet që janë vitale për popullin serb në Kosovë mos të vendoset pa përfaqësuesit politikë të serbëve, pasi që pa pajtimin tonë, temat si Trepça nuk mund të zgjidhen në mënyrë të drejt dhe të rregullt”, ka vlerësuar ai.

Simiq ka thënë se një zhvillim i tillë i ngjarjeve do të ishte shumëfish më i mirë, pasi që do të shkonte në të mirë të stabilizimit të raporteve politike në Kosovë.

Slavko Simiq

Lista Serbe e penduar që bojkotoi institucionet e Kosovës

Lisat Serbë është zbutur. Shefi i saj, Slavko Simiq, tanimë po thotë se kthimi i këtij grupi parlamentar në Punën e Kuvendit e të Qeverisë, mund të ndodh.

Periskopi.com Lajme

Ndonëse, nuk është i prerë në këtë qëndrim, deputeti nga pakica serbe, mendon se me bojkotin e punës së institucioneve, ata po humbin, raporton Klan Kosova

Deputeti pakicave serbe mendon se me bojkotin e institucioneve, ata po humbin.

“Puna në Kuvend për ne serbët është shumë e rëndësishme sepse aty miratohen Ligje dhe Rezoluta të tjera. Ne nëse jemi larg Kuvendit mund të jemi larg zgjedhjeve të çështjeve komplekse. Nuk mund të mohoj as pohoj kthimin, do kemi ende diskutime, por s’ka vendim”, thotë ai.

AI thotë se janë të gatshëm për dialog me Isa Mustafën por që asnjëherë nuk morën ndonjë ftesë zyrtare.