I keqësohet gjendja shëndetësore të akuzuarit nga grupi “Kumanova”

Keqtrajtimi i të akuzuarave nga “Grupi Kumanova” po vazhdon edhe sot. Indeksonline mëson se njëri nga të arrestuarit e këtij rasti ishte në gjendje jo të mirë shëndetësore.

Periskopi.com Lajme

 

 

Është dashur dy herë të intervenoj auto-ambulanca përshkak të shëndetit të lig dhe të njëjtit i mohohet dërgimi ne spital”, ka thënë njëri prej familjarëve. Derisa, ai thotë se, kishin sugjeruar autoritetet e drejtësisë në Maqedoni që i njëjti të dërgohet tek mjeku në burgun e Shutkës.

Ndryshe, njësitë speciale policore sot masovikisht kanë qenë rreth gjykatës në Shkup. Bllokime rrugësh ka patur edhe në disa rrugë tjera në qendër të Shkupit, kjo për shkak të seancës gjyqësore për të akuzuarit në rastin ‘Lagjja e Trimave’. Gjithashtu me përfundimin e tyre kanë marrë fund edhe seancat e mbyllura.

Në seancat e ardhshme me plotësimin e aktakuzës ku fjalën kryesore do ta ketë mbrojtja, seancat do të jenë të hapura. Mbrojtja do të prezantojë dëshmitë, kurse si dëshmitarë nuk përjashtohet që të thirren edhe politikanë dhe ish-zyrtarë të organeve të sigurisë. Në rastin e Kumanovës akuzohen 37 persona.

Vazhdon me dyer të mbyllura gjykimi për ‘Kumanovën’

Vazhdon sot në Gjykatën e Shkupi gjykimi i rastit “Kumanova” me dyer të mbyllura.

Periskopi.com Lajme

 

Mediat njoftojnë se gjatë transportit të të akuzuarve nga burgjet është bllokuar për 20 minuta magjistralja Kumanovë- Shkup.

Në rastin “Kumanova – Lagjja e Trimave” akuzohen 37 persona, për terrorizëm, për ndodhitë e 9 dhe 10 majit të vitit 2015 në Kumanovë.

Në maj të vitit 2015 në “Lagjen e Trimave” në Kumanovë, një grup i armatosur është përleshur me forcat e sigurisë të Maqedonisë. Nga rasti në fjalë, u vranë 8 policë nga njësitet speciale dhe nga njësitet e veçanta të MPB-së, ndërkaq 4 të tjerë u plagosën. Ndërkaq, humbën jetën edhe 10 pjesëtar të grupit të armatosur.

Kosova kërkon të ndërpritet keqtrajtimi i të akuzuarve në rastin e Kumanovës

Ambasada e Republikës së Kosovës në Maqedoni ka reaguar ndaj keqtrajtim fizik dhe psikik të të akuzuarve për rastin e Kumanovës nga forcat e sigurisë.

Periskopi.com Lajme

“Nga deklaratat dhe pamjet e disa nga të akuzuarve u vërejt se janë të keqtrajtuar si fizikisht ashtu edhe psiqikisht”, thuhet në reagimin e Ambasadës së Kosovës.

Pas gjendjes jo të mirë të disa të akuzuarve si dhe deklaratës së tyre se nuk janë në gjendje të vazhdojnë, seanca është ndërprerë dhe është kërkuar nga gjykatësja që të thirren mjekët për trajtim.

Sipas informatave nga avokatët e të akuzuarve, 15 të burgosur kanë kërkuar trajtim mjekësor. Ambasada e Kosovës ka qenë e informuar nga të burgosurit, familjarët e tyre si dhe nga avokatët për keqtrajtimin që u bëhet të burgosurve në rastin “Kumanova”.

Ashtu siç kanë deklaruar edhe më herët të burgosurit, keqtrajtimi fizik ndodh gjatë transportit nga paraburgimi në gjykatë dhe anasjelltas ndërsa për sjelljen e gardianëve në paraburgim nuk ka ankesa.