Maraj del nga ‘zgafella’, fillon me padi ndaj Tomë Gashit

Ish këshilltari special i presidentit historik Ibrahim Rugova, ka pohuar se shumë shpejt do ta padisë avokatin Tomë Gashi, për të pavërtetat që, sipas tij, ky i fundit i ka bërë ndaj Marajt.

Periskopi.com Lajme

Maraj në Tribuna Channel ka deklaruar se deklarimet e Gashit se Maraj është marrë në pyetje nga UNMIK për atentatin ndaj Presidentit Rugova nuk janë të vërteta.

Gjithashtu, sipas tij, është manipulim edhe pohimi i Gashit, se ka qenë avokat i Marajt në këtë rast, duke shpjeguar se Tomë Gashi ka qenë avokati i tij vetëm në një rast për zhdoganim të një veture “Audi” që ka pasur Maraj.

Gjithë këto, ka thënë Maraj, kanë bërë që të ai ta bëhet gati për ta paditur avokatin Tomë Gashin.

 

Gashi: Ramë Maraj është hetuar për atentat ndaj Rugovës

Avokati Tomë Gashi ka thënë se një prej personave që është hetuar për involvim – tentim vrasje të Presidentit Rugova ka qenë njëri ndër këshilltarët e tij.

Periskopi.com Lajme

“Ramë Maraj ishte një nga personat që janë hetuar për involvim në atentatin ndaj Rugovës”, ka thënë avokati Gashi, në Tribuna.

Gashi tha se Gjykata Speciale është formuar vetëm për hetimin e ish prestarëve të UCK-së.

“Këto letra të Thaçit drejtuar Prokurorisë Speciale, kanë konotacion politik”, tha ai.

Sipas tij, qëllimi nuk është përtej interesit personal të tij, duke thënë se Thaçi letra të tilla do të kishte mundësi të dërgonte që në vitin 2011.

“Hashim Thaçi në vitin 2011 kishte mundësi ta mbroj Kosovën. Nëse Thaçi në atë kohë do të kërkonte që të hetohej dukuria që ishte trishtuese heqja e organeve transplantuese, dhe do të parandalonte krijimin Gjykatës Speciale”, tha Gashi.