obiliqi-ndot4

Kuvendi të mërkurën pritet ta miratojë Projektligjin për Obiliqin

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, priti sot në takim Kryetarin e Komunës së Obiliqit, Xhafer Gashi, me të cilin diskutoi për Projektligjin për Zonën e Rrezikuar mjedisore të Obiliqit dhe rreth tij, njofton kumtesa nga Kuvendi, transmeton Koha.net.

Periskopi.com Lajme

Ky projektligj ishte hartuar nga Kuvendi dhe miratimi i tij pritet të bëhet në seancën e 30 nëntorit.
Veseli dhe Gashi theksuan rëndësinë e madhe që ky projektligj ka për qytetarët e Komunës së Obiliqit, të cilët janë duke pësuar jashtëzakonisht shumë në shëndetin dhe mirëqenien e tyre nga efektet e ndotjes industriale.

Veseli ka thënë se përveç mbrojtjes së ambientit dhe shëndetit të qytetarëve, ligji parasheh edhe një klauzolë, e cila i mundëson Komunës së Obiliqit të përfitojë financiarisht 20 për qind nga vlera e tatueshme si fitim.

Kuvendi i Kosoves

Projektligji për Trepçën kalon në lexim të parë, leximi i dytë sonte

94 deputetë të Kuvendit të Kosovës kanë marrë pjesë në votimin për miratim në lexim të parë të Projektligjit për Trepçën.

Periskopi.com Lajme

Prej tyre, 82 deputetë kanë votuar për e 12 të tjerë kanë abstenuar. Asnjë votë nuk ka qenë kundër.

Projektligji shkon në Komision për amanandamentim.

Leximi i dytë dhe miratimi në tërësi i Ligjit është paraparë për sonte.