Ky është vendimi i Kuvendit për rastin Dehari

Deputetët e Kuvendit të Kosovës kanë miratuar propozimin e PDK-së për rastin e Astrit Deharit, ku ndër të tjera thuhet se nëse familja kërkon hetim të vdekjes së Astrit Deharit jashtë vendit, atëherë Qeveria e Kosovës, duhet t’ia mundësojë këtë duke hequr edhe shpenzimet.

Periskopi.com Lajme

Në ndërkohë është votuar edhe një projekt-rezolutës të propozuar nga Lëvizja Vetëvendosje, i cili morri më pak vota se sa rekomandimet e PDK-së.

Pozita dhe opozita pajtohen më në fund

Komisioni për politikë të jashtme i Kuvendit të Kosovës, kryesuar nga Elmi Reçica, e me pjesëmarrje të të gjitha subjekteve parlamentare, pos Listës Serbe, ka nxjerr një deklaratë lidhur me marrëdhëniet me Malin e Zi e me vështrim të veçantë për marrëveshjen e demarkacionit.

Periskopi.com Lajme

Në këtë mbledhje, është miratuar një draft-deklaratë në të cilën theksohet se koalicioni qeverisës dhe opozita qëndrojnë të bashkuara, me qëllimin që procesi i shënimit të kufirit me Malin e Zi të përmbyllet sa më shpejtë që të jetë e mundur, raporton Periskopi

Në draft dokumentin thuhet : Lajmi vijon më poshtë ↓

Ne deputetët e Kuvendit të Kosovës, të përkushtuar në integrimin e vendin në Bashkimit Evropian, përmes fuqizimit të demokracisë, sundimit të ligjit, lirive dhe të drejtave të njeriut, të përkushtuar për fqinjësi të mirë, stabilitet, paqe dhe bashkëpunim të mirë me Malin e Zi dhe me të gjitha vendet fqinje.

Pavarësisht dallimeve që kanë mbi natyrën e shënjimit të kufirit në mes Kosovës dhe Malit të Zi, koalicioni qeverisës dhe opozita qëndrojnë të bashkuar me qëllimin që ky proces të përmbyllet sa më shpejt që është e mundur.

Duke marr për bazë këtë konsensus parimor, ne si përfaqësues të popullit kërkojmë mirëkuptimin e vendeve anëtare të BE-së që qytetarëve të Kosovës tu njihet e drejta e lëvizjes së lirë në Zonën Shengen.

Ju njoftojmë se institucionet e Kosovës i kanë përmbushur të gjitha kriteret e kërkuar që dalin nga udhërrëfyesi për liberalizimin e vizave./ Periskopi