Niveli i ndotjes në Kosovë alarmante

Ajri në Kosovë është i ndotur me susbstanca të ndryshme në shkkallë alarmante. Kështu thuhet në raportin Raportin Mjedisor për vitin 2016, që është shqyrtuar në mbledhjën e fundit të Komisionit për Bujqësi, Pylltari, Mjedis dhe Planifikim Hapësinor.

Periskopi.com Lajme

Adem Salihaj ka cituar detaje të këtij raporti, duke vlerësuar tejkalimet të ajri prej 50 deri 800 miligramë, pra 1600 më tepër sesa lejohet, shkruan Gazeta Fjala.

“Duhet monitorim i vazhdueshëm, sidomos në rajonet ku janë Kosova B, Sharrcemi, Ferronikeli, transporti rrugor etj”, ka thënë Salihaj.