Martesat ‘për letra’ më nuk mund të bëhen me ata që jetojnë në Britani

Shumë shqiptarë ëndërrojnë të pajisen me pasaportë angleze, ndërsa për përfitimin e saj zgjedhin të martohen me një shtetas anglez.

Periskopi.com Lajme

Por, duket se kjo metodë është e vjetër tashmë dhe autoritetet britanike e kanë kuptuar. Kështu, gjykata supreme në Britaninë e Madhe ka mbështetur unanimisht kryeministren Thesara May.

Kjo e fundit ka marrë një vendim për qytetarët britanikë që duan të sjellin një bashkëshort/e jo europiane në Britani.

Sipas këtij vendimi, qytetarët britanikë që duan të marrin në Britani bashkëshortin/en e tyre, duhet të kenë një prag minimal prej 18.600 paund.

Një vendim i prezantuar nga Theresa May në vitin 2012 kur ajo ishte sekretare për të reduktuar migrimin dhe duket se me miratimin e tij “penalizohen” shumë shqiptarë.

Si ta kërkoni mashkullin me të cilin duhet të martoheni

Secila femër së paku një herë në jetë ka qenë e dashuruar me ndonjë mashkull i cili ka qenë krejtësisht i dështuar në të ndërkaq, ka edhe tipa të tillë të cilët janë krejtësisht të gabuar. Si ta njihni atë të vërtetin?

Periskopi.com Uncategorized

Meshkujt shpesh dinë të paraqiten si kandidatë të mirë për martesë, dhe kur filloni të bashkëjetoni, shpërfaqin personalitetin e vërtetë të tyre.

Ja si ta njihni mashkullin e vërtetë:

Ka shprehi pune

E dimë që tani është pak e pafalënderueshme të kërkohet që mashkulli të ketë punë, mirëpo nëse nuk ka, është me rëndësi të jetë tip i cili kërkon punë dhe i cili ka shprehi pune. Askush nuk dëshiron të martohet me ndonjë mashkull dembel i cili mezi pret që t’i thotë dikush që nuk ka nevojë punojë fare. Mashkulli i tillë do të transformohet në njeriun i cili vetëm rri shtrirë në divan dhe shton peshë trupore.

Respekton ëndrrat tuaja

Disa meshkuj me ironi do të reagojnë ndaj ëndrrave tuaja, për shembull për dëshirën për punën të cilën një kohë të gjatë e prisni. Do t’ju thotë se është joreale dhe do të provojë t’ju bëjë të qëndroni me dy këmbët në tokë. Natyrisht që është mirë të qëndrohet fuqishëm me këmbë në tokë, mirëpo mashkulli i cili përpiqet t’ju lidhë përtokë dhe t’i rrënojë të gjitha ëndrrat tuaja, nuk është për ju. Duhet patjetër të gjeni dikë i cili do t’ju përkrahë dhe do t’ju nxisë të ecni përpara edhe kur e humbni vetëbesimin.

Është i pavarur

Di të përdorë makinën për larje të rrobave dhe di të gatuaj drekën, por jo të përgatisë vetëm vezë dhe sallata, di të rregullojë banesën, thjesht mashkulli i cili është bindur që nuk duhet të presë gjithmonë çdo gjë nga të tjerët, qoftë edhe nga e ëma e tij apo nga ju. Nëse nuk është i tillë, atëherë do të martoheni me një fëmijë të madh.

Ka jetën e vet

Qëllimet, idetë dhe miqtë e tij. Meshkujt e martuar apo ata që janë në lidhje më të gjatë të cilët harrojnë jetën shoqërore janë të tmerrshëm, sepse edhe nga ju do të presë të bëni të njëjtën gjë. Nëse nuk dëshironi të jetoni me dikë i cili do të jetë xheloz kur takoheni me shoqet dhe ju ndalon të keni jetën vetjake, kërkoni të gjeni tipin i cili nuk rri afër telefonit dhe i cili nuk pret thirrjen tuaj. /Telegrafi/

Rrëfimi i burrit që u martua dhe mori mbiemrin e bashkëshortes

Në maj të vitit 2016 një burrë u martua dhe vendosi të merrte mbiemrin e bashkëshortes. Patën disa muaj bisedime, por burri e arsyeton vendimin e tij, raporton Periskopi

Periskopi.com Lajme

Ju sjellim historinë e mrekullueshme të Matthew, i cili kapërceu barrierat për barazinë gjinore dhe  tregoi se sa e rëndësishme sa e frikshme tingëllon dhe gjithashtu ndikon në personalitetin e gruas, ndryshimi i mbiemrit.

“ Historia që unë ju sjell është se kur unë dhe gruaja ime erdhëm në pikën që ajo ta bënte këtë ndryshim, ajo ndjeu shumë më shumë së unë, se mbiemri ishte pjesë e identitetit të saj dhe me ndryshimin e tij, do të ndryshonte dhe ajo, ndërsa unë ndjeva një nevojë të jashtëzakonshme që familja jonë ta kishte mbiemrin e njëjtë dhe kështu unë propozova që ta ndryshojë mbiemrin, në të sajin”, thotë Matthew duke vazhduar se ai beson në simbolikën e familjes.

“Unë besoj në simbolikën e familjes së bashkuar me mbiemra të njëjtë dhe pa dykuptimësi dhe gjithashtu besoj në atë çfarë judizmi më ka mësuar mbi familjen, judizmi është një histori e përbashkët që nuk mund të zhbëhet me ndryshimin e emrit”, thotë ai, raporton Periskopi

Lexojeni vazhdimin e rrëfimit të tij, që po mahnit gjithë botën:

Mendimi im ndryshoi përgjithmonë nga një kurs kolegji që hulumton se si ndikon gjinia në konceptet e përditshme, të shpjeguara më së miri nga mendjet femërore përgjatë viteve,  unë njoh një botë që përforcon ndikimin mashkullor, prandaj për të gjitha këto arsyeje dhe shumë të tjera dua të jem pjesë e kësaj barazie.

Teksa isha shumë i sigurt në vendimin që e kisha marrë teksa afrohej dita e dasmës fillova të kem panik, frikësohesha se mos do t’i lëndoja njerëzit që i dua, familjen time, pasi do të isha i pari në gjithë brezin tim që do të bëja diçka të tillë, mirëpo prapë, ndryshimi i mbiemrit do të ishte prova imë më e madhe që do të tregonte se unë besoja dhe doja të isha i barabartë më të.

Unë jam rritur nga njerka e cila nuk kishte një gjak të njëjtë me mua madje as mbiemrin, pasi ajo dhe babai im nuk u martuan për 10 vite por ajo është nëna ime, nëna ime biologjike është martuar me dikë tjetër mirëpo ajo përsëri mbetet nëna imë biologjikë, motra ime ka ndryshuar mbiemrin dhe përsëri është po e njëjta për mua.

Përvoja dhe përpjekja e përbashkët është ajo çfarë e krijon atë që quhet familje, jo mbiemri, unë e shoh veten duke krijuar një brez të ri të njerëzve me pikëpamje të ndryshme mbi familjen.

Pra, përfundimisht unë jam Matthew Brender Broberg dhe kjo është historia ime që shpresojë të frymëzojë edhe shumë burra të tjerë./Periskopi/

 

 

Gati 400 dasma serbo-shqiptare

Në komunën e Preshevës dhe Bujanocit në vitin e kaluar kishte përfunduar gjashtë martesat mes serbëve dhe vajzave shqiptare nga Shqipëria.

Periskopi.com Lajme

Këta janë njerëz kryesisht të moshuar të cilët martohen më ndihmën e parasë, që i shpenzojnë me gra shqiptare.

Tre muaj më parë, dhe Bratislav Tasic nga një fshat afër Bujanovcit, Lopardince ishte martuar me një grua shqiptare nga Tirana.

Sipas disa informatave, serbët blerë vajzat shqiptare për 5 mijë e 500 euro.

Një njeri serb ka thënë se ai i ka frikë martesave mes serbëve dhe vajzave shqiptare. Sipas tij, fëmijët me nënat shqiptare, nuk dihet ndoshta nesër mund ta “tradhtojnë” Serbinë, shkruan Presheva Jonë.

Ai dyshon se nëse këto martesa do të ishin të vërteta dhe të sinqerta do të ishin në rregull, por  dyshon se femrat që blihen mashtrohen për pak para ose i sjellin për të ruajtur bagëtinë.

“Ato blihen për pak para ose mashtrohen për një jetë të mirë, mirëpo në fakt gjatë gjithë ditës ato merren bartin dru me traktor dhe merren bagëti”, shprehet serbi.

“U kryqëzua në kishë, ajo vete deshi ta bënte atë” tha dhëndri Bratislavi.

Gati për martesë 400 shqiptare dhe serbë

“Stara Raška” një organizatë humainare në Beograd ka arritur t’i gjejë 400 femra shqiptare që ishin të gatshme të martohen në Serbi për një hark të shkurtër kohor.

Një serb tjetër thotë se prapa martesave të serbëve me shqiptarë qëndron ndonjë projekt i Shqipërisë.

Megjithatë, shumë shqiptare, janë të kënaqur dhe të shpejt të përshtaten me mjedisin.

Fshati Lopardince ka shumë burrat e pamartuar në 50 vjet, dhe nuk është çudi që ata të vendosin të marrin nuse nga Shqipëria.