bajram-pajaziti

Ngritet akuzë ndaj vëllait të Zahir Pajazitit për keqpërdorim të detyrës zyrtare

Dy ish-zyrtarë të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale janë akuzuar së fundi nga Prokuroria Themelore e Prishtinës se ia kanë mundësuar jashtëligjshëm një personi që të marrë pensionin e dëshmorit për pesë vjet.

Periskopi.com Lajme

Bajram Pajaziti, i cili është vëllai i heroit Zahir Pajaziti, si dhe Bajram Azemi po ndiqen penalisht për keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Në bazë të aktakuzës, të cilën e ka siguruar “Koha Ditore”, të pandehurit në vazhdimësi prej muajit gusht të vitit 2009 deri më datën 13 tetor të vitit 2014 ia kanë mundësuar marrjen e pensionit të dëshmorit Rexhep Haxhës, i cili është babai i dëshmorit Bahri Haxha.

Bajram Azemi, në cilësinë e zëvendësdrejtorit të Departamentit për Familjet e Dëshmorëve dhe Invalidëve të Luftës e viktimave civile në Ministri, si dhe Bajram Pajaziti në cilësinë e drejtorit të Departamentit të lartcekur, duke i tejkaluar autorizimet e tyre e kanë dëmtuar buxhetin e Kosovës për mijëra euro.

Policia / ilustrim

Arrestohen dy policë në Prishtinë

Dy pjesëtarë të Policisë së Kosovës me detyrë në një nga stacionet në Prishtinë janë arrestuar sot pas një hetimi nga Inspektorati Policor i Kosovës.

Periskopi.com Lajme

Arrestimi i tyre është bërë për shkak të dyshimeve për keqpërdorim të detyrës zyrtare lidhur me zhdukjen e dëshmive.

Me vendim të Prokurorit, dy të dyshuarve u është caktuara masa 48 orëshe e ndalimit.

Asdren Hoxha, avokat i njërit nga të arrestuarit, tha për KALLXO.com se klienti i tij është marrë në pyetje gjatë ditës së sotme.

“Klienti im gjatë marrjes në pyetje ka mohuar dyshimet dhe është deklaruar i pafajshëm. Nesër pritet të dalin para gjykatës”, tha avokati Hoxha.