raw-e1475120842757

Shikojeni trailerin e filmit që i bëri njerëzit për spital (Video)

Një film, i cili bëri për ujë të ftohtë audiencën dhe në disa raste për spital, ka debutuar trailerin e parë.

Periskopi.com Kulturë

Filmi horror “Raë” nga skenaristja dhe regjisorja Julia Ducournau, flet për një studente vegjetariane veterinarie, e cila kthehet në kanibale pasi detyrohet të hajë mish të gjallë si pjesë e një rituali.

Disa prej skenave më të dhunshme shkaktuan panik në Festivalin e Filmit në Toronto, teksa në ekran shfaqej kjo pjesë.

Shumë persona që ishin pjesë e festivalit thuhet se i ra të fikët dhe kishin nevojë për ndihmë mjekësore.

“Raë” do të dalë në kinema më 10 Mars në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, e më pas në pjesën të globit./ Periskopi.com

 

Giovanni Scognamillo

Vdes “Drakula” i Turqisë, në moshën 87 vjeçare

Ka ndërruar jetë në moshën 87 vjeçare veterani i kritikës filmike Giovanni Scognamillo, duke lënë një bagazh 60 vjeçar të dokumentimit të kinematografisë turke.

Periskopi.com Limonada

Scognamillo, i njohur ndryshe si njëri nga personazhet e “çuditshëm” të qarkut Beyoglu të Stambollit nga shkaku i manisë së tij për vampirët, ndërroi jetë si pasojë e problemit me sistemin respirator.

Historiani i kinemasë, studiuesi, përkthyesi dhe aktori Scognamillo ka lindur në Stamboll në vitin 1929 në një familje levantine italiane (familje katolike me prejardhje franceze-italiane të ardhur në Turqi).

Me thonjtë e tij të zi dhe mantel të zi, Scognamillo vishej dhe përshkruante veten si një vampir për çka në shtëpinë e tij organizonte ekspozita me piktura vampirësh.

Pikërisht për këtë në vitin 2006 u incizua dokumentari me titull: Giovanni Scognamillo, levantini në Beyoglu.