Aganin e hoqën nga ministria, por karrigen e PD-së se ka ndërmend ta lirojë

Partia e Drejtësisë ka vetëm një kryetar dhe ai është Ferid Agani. Kështu ka deklaruar vetë Agani, që mohon zgjedhjen e Sylejman Çerkezit për kryetar të kësaj partie.

Periskopi.com Lajme

Në shtator, Çerkezi kishte marrë shumicën absolute të votave apo pëlqimin e 110 delegatëve nga 112, që u tha të ishin në një Kuvend të jashtëzakonshëm të Partisë së Drejtësisë.

Megjithatë, ky votim nuk ishte pranuar as atë kohë nga Agani që ka përsëritur qëndrimin e tij.

“Partia e Drejtësisë është një dhe e ka vetëm një kryetar legal dhe legjitim. Për këtë mund të kërkoni informatat e duhura në Komisionin Qendror Zgjedhor ku janë të deponuara informatat zyrtare për çdo subjekt politik. Mandati im si kryetar i PD-së zgjat deri në qershor të vitit 2019 dhe në këtë aspekt nuk ekziston ndonjë paqartësi. Çdo informatë tjetër paraqet përpjekje meskine për të dëmtuar Partine e Drejtësisë dhe për të dezinformuar opinionin publik”, ka thënë ai.

Agani po ashtu është deklaruar edhe lidhur me zgjedhjet e ardhshme dhe për ndonjë koalicion të mundshëm parazgjedhor.

“Sa u përket zgjedhjeve dhe koalicioneve të mundshme politike vendimet meritore u takojnë organeve kompetente të partisë që do t’i marrin ato në kohën e duhur”, ka shtuar ai.

Agani po ashtu ka theksuar se koalicioni PD-PDK ka qenë “konstruktiv dhe parimor me shumë aspekte pozitive të bashkëpunimit të ndërsjellë”.

Agani: Rrahmani po përdorë procedura për të cilat mua më ngritën aktakuzë (Video)

Ish-ministrit të shëndetësisë Ferid Agani i kushtoi shumë ngritja e aktakuzës në rastin “Stenta” kur u desh të lirojë edhe postin e ministrit të Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor.

Periskopi.com Lajme

Pas krejt kësaj kohe sa është i liruar nga të gjitha pozitat qeveritare, Agani shpreh habinë se si është duke vazhduar të aplikohen të njëjtat procedura edhe nga pasardhësi i tij ministri Imet Rrahmani e nuk ka reagime.

Ky i fundit këshillon Aganin të merret me veten. Megjithatë Rrahmani ka filluar të ndryshojë udhëzimin administrativ për referime jashtë institucioneve publike i cili pretendohet se u keqpërdor nga dhjetëra mjekë për të cilët rëndon aktakuzë.

Thotë se bashkë me kardiologët janë në fazën finale të përpilimit të një udhëzimi administrativ me ndryshime në disa pika që i kërkuan vetë ata.

Shtyhet seanca për mjekët e stentave

Është shtyrë seanca e mjekëve të akuzuar për keqpërdorim detyre në rastin 'Stenta'.

Periskopi.com Lajme

Seanca fillestare në Rastin Stenta ku të akuzuar janë 64 persona kryesisht punëtorë shëndetësorë të institucioneve publike e private është shtyrë për mungesë të njërit nga të akuzuarit-Agron Besimit.

Para se gjykata të vendosë për shtyrjen, me mosmbajtjen e seancës sot u pajtua edhe prokurori Agron Bajrami që ditën e sotme e përfaqësoi aktakuzën.

Bajrami tha se nuk janë plotësuar kushtet për zhvillimin e seancës, ndërsa i kërkoi gjykatës që në seancën e radhës ta sigurojë praninë e të akuzuarve.

Prokurori e pranoi se ende nuk u janë dorëzuar provat të akuzuarve që nuk e kanë gjuhë amtare shqipen.

“Për sa i përket çështjes së provave u janë dorëzuar të gjithëve, ndërsa sa u përket atyre në gjuhën turke pjesa e mbetur e materialeve do t’u dorëzohet shumë shpejt,” tha prokurori Bajrami.

Prokurori kundërshtoi veçimin e procedurës për Aganin e Shabanin.

“Nuk plotësohen asnjë nga kushtet ligjore për veçimin e procedurës dhe se provat janë të  ndërlidhura dhe veçimi do të ishte në kundërshtim me parimet e procedurës penale,” tha prokurori Bajrami.

Seanca e shtyrë u caktua të zhvillohet më 30 nëntor.

10:25

Avokati i ish-ministrit të Shëndetësisë Ferid Agani kërkoi gjykim veçmas nga të tjerët të të mbrojturit të tij dhe sekretarit të përhershëm Gani Shabani, duke e arsyetuar këtë me fjalët se veprat për të cilat ngarkohen Agani e Shabani nuk lidhen me të akuzuarit tjerë.

“Pasi që i mbrojturi im akuzohet për bashkëkryerje me të akuzuarin Gani Shabani të detyrës zyrtare dhe duke marrë parasysh rrethanat që na u shfaqën në shqyrtimin e sotëm dhe që këta nuk kanë të bëjnë me te akuzuarit tjerë dhe do të procedohen me shumë se 200 dëshmitarë dhe asnjëri nga ta nuk kanë të bëjnë me këta të dy, kërkoj veçimin e procedurës penale ndaj këtyre dy të akuzuarve për hir të efikasitetit të procedurës,” tha avokati Adem Vokshi.

Avokati tjetër Kujtim Kërveshi kërkoi mbylljen e seancës me arsyetimin e ruajtjes së sigurisë së disave nga të arrestuarit.

Në gjykimin për stentat është duke munguar i akuzuari Agron Besimi.

10:12

Sender Musa, njëri nga avokatët në rastin e stentave po ankohet se nuk ka kushte për t’u zhvilluar seanca ngase sipas tij mbrojtja disa prova i ka marrë në CD, ndërsa për t’i hapur duhet pasur laptop, ndërsa nuk ka hapësirë për të.

Musa po tregon në seancë se edhe disa nga të akuzuarit që nuk e kanë gjuhën shqipe gjuhë amtare nuk i kanë marrë me kohë materialet në gjuhën e tyre.

Musa po kërkon shtyrjen e seancës për përgatitje të mbrojtjes./ KALLXO

Ish-këshilltari i Ferid Aganit, thotë se Agani ishte kupola e krimit në shëndetësinë kosovare

Ish-këshilltari i ish-ministrit të Shëndetësisë, Ferid Agani, dhe eksperti i shëndetësisë nga Harvardi, Gani Abazi, ka folur për shëndetësinë në Kosovë.

Periskopi.com Lajme

Abazi, që nga ish-këshilltar i Aganit tani është bërë kritikuesi më i madh i tij, ka akuzuar ish-ministrin e Shëndetësisë për sabotimin e shumë projekteve investuese nga jashtë në shëndetësinë kosovare, dhe e ka fajësuar atë për shumë vdekje të pacientëve në spitale private.

“Ish-ministri Agani ka sabotuar mbi dhjetë iniciativa multimilionëshe, me të cilat unë me kolegët e mi në kuadër të Harvardit synonim reforma specifike në teknologjinë mjekësore dhe furnizimin me barëra”, ka thënë Abazi në “Komiteti”.

“Kam menduar që është për shkak të mungesës se vetëdijes se sa rëndësishme është një reformë mjekësore, por pasi prokuroria solli aktakuzat ndaj ministrit, kuptova se nuk ka qenë punë naiviteti apo mungesë e ekspertizës por mendjet kriminale, të qëllimshme”, është shprehur Abazi.