Europol arrestoi 314 persona për vetëm një javë

Europol, agjencia policore e Bashkimit Evropian, njoftoi se në operacionin njëjavorë ndërkombëtar të koordinuar kundër krimit të organizuar, kanë arrestuar 314 të dyshuar dhe kanë sekuestruar 2.4 ton kokainë.

Periskopi.com Lajme

Europol njoftoi sot se gjatë operacionit kanë kapur 745 emigrantë dhe ka identifikuar 529 viktima të trafikimit.

Ekipet e zbatimit të ligjit nga 52 shtete, me mbështetjen e Interpolit dhe Frontex, agjencia kufitare e BE-së kanë marrë pjesë në një numër bastisjesh dhe hetime.

Rob Wainwright, drejtor i Europol-it, ka falënderuar për punën e kryer të gjithë pjesëmarrësit në operacion.

“Vendet dhe organizatat në mbarë botën duke punuar së bashku si një trup dhanë një goditje moderne krimit të rëndë dhe të organizuar, i cili nuk njeh kufij”, ka thënë Wainwright, njofton AA

Në një nga bastisjet, policia greke zbuloi një agjenci udhëtimit të rreme, e cila ka mundësuar kontrabandimin e emigrantëve dhe trafikimin me njerëz.