Dukagjin Gorani

Gorani: Lufta e pushtetit kundër VV-së është bërë në kurriz të familjes Dehari

Anëtari i Vetëvendosjes, Dukagjin Gorani thotë se tendenca e pamjeve që janë publikuar ng a burgu i Prizrenit ka qenë relativizimi i tragjedisë që i ka ndodhur Astritit.

Periskopi.com Lajme

Sipas tij, është një fenomen pikëllues dhe i neveritshëm se si mediat zbatojnë praktikat të tilla.

“Rasti i tragjedisë flet për një skenë publike që po armiqëson shoqërinë. Kjo nuk është as etike, por është brengosëse për shkak të diskursit të agresionit. Kjo e ka një përkrahje nga institucionet e pushtetit. Kemi ardh në një gjendje që duket se shteti i ka shpallë lufte shoqërisë”, tha Gornai në një intervistë në RTV 21.

Ai ka thënë se mund të vijnë trazira në vendin tonë.

“Mendoj që xhirimet që kanë qenë pronë e autoriteteve publike, qëllimisht kanë rrjedh u janë dërgu mediave, për të prodhuar gjendje të paqartësisë”, tha ai.

Gorani tha se nuk i besojnë punës që po bëhet.

Tha se deri më tani nuk është përmendur fakti  që mbajtja e Astritit në burg, sipas tij, është vepër penale.

“Po ato institucione që e kanë akuzu për terrorizëm, po dërgojnë telegrame ngushëllimi familjes, pushteti që haptas e ka definu si terrorist. Është bërë arrestimi i tij për të lënduar Vetëvendosjen. Lufta e pushtetit kundër VV-së është bërë në kurriz të familjes Dehari”, tha ai./ Periskopi

Astrit Dehari / ARKIV

Gorani thotë se vrasja e Deharit është luftë kundër aktivistëve të Vetëvendosjes

Anëtari i Vetëvendosjes, Dukagjin Gorani thotë se vrasja e Astrit Deharit është luftë e pushtetit aktual ndaj aktivistëve të Vetëvendosjes.

Periskopi.com Lajme

Në një intervistë në TV Dukagjini shprehu besimin se ndaj aktivistëve të Vetëvndosjes por udhëhiqet një luftë deri në eliminimin fizik.

Sipas tij, zbardhja e rastit të Deharit kishte me qenë obligim shtetëror institucional.

“Shtatë ditë ne nuk kemi kuptuar mënyrën saktësisht se si ai është vrarë e le më arsyen. Është e tepërt me lyp që kjo drejtësi me ba diçka. Duhet mobilizim, protesta dhe vota, kështu do transformohej shoqëria”, thotë Gorani.

Ai e ripërsëriti se aktivistët e tyre po mbahen pafajësish në burgje.

Tha se besojmë pafundësisht se kjo është luftë kundër aktivistëve të Vetëvendosjes.

“Unë besoj se ndaj VV-së udhëhiqet një luftë deri në eliminimin fizik. VV ky establishment e sheh rrezikun më të madh për mirëqenien e vet, edhe mirë e ka. Në kuptimin e kërkimit të përgjegjësisë për krimet që janë bërë në vend”, thotë Gorani./ Periskopi